Čína z vařené slepice

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

1 uvařená slepice (vařená slepičí prsa a stehna)
pórek
můžou být i žampióny a pár proužků červené papriky (ta jen kvůli barvě)
Na marinádu:
olej
žloutek
worcester
sójová omáčka
sůl
pepř
1 chilli paprička (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
    Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme.

  2. Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky.

  3. Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.

Poznámka

Tenhle recept jsem kdysi našla na webu, s nedůvěrou vyzkoušela, trochu upravila a od té doby dělám, protože je to nečekaně dobré.

Pokud se přihlásí autor původního receptu, ráda uveřejním jeho jméno, zaslouží si pochvalu a dík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čína z vařené slepice

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Terezko, ty jsou nádherné, ty se ti (jako vždy) povedly:yes::-! Myslím samozřejmě fotky, barevná symfonie;-):-8, no jsem radostí bez sebe:-K. A že jsi veselá kopa! Tak já:-D sem už dlouho, dlouho žádný "slepičí" recept nedám, ;-):-D, abych tě ochránila!:-D:-D To bylo vtipné, moc jsem se nasmála! Děkuju za ty parádní fotky a moc zdravím!:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak včera bolo naložené, dnes na večeru zjedené. Vynechala som len sójovú omáčku. Rýchlo hotové, to bolo podstatné, lebo som prišla zo záhrady :-D, ale chuťovo dobré. Kto má rád takéto zmesi, bude mu chutnať. Aspoň mne chutnalo. Len neviem, či po týždni, čo som sa dala do sliepky, nezačnem kotkodákať. :-D:-D Ale to by ste aj tak nepočuli. :-D;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MamlajdaD: děvčata, já tedy nudle taky zvlášť, ale maso a zeleninu v rozumném množství každému do talíře - a kdo chce něco navíc, tak těch pár kroků k hrnci udělá a přidá si:-8

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Eja57: také občas dělám salát - vařené drůbeží maso, hodně uvařeného celeru, ten je pro chuť zásadní, mrkev, trochu barevné papriky, syrová cibulka, majonéza, worchester, okyselit...Proležet, vychladit. Mám k tomu ráda hrst polníčku na talíři, rajče.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Magdalenka: Dík za vyprávění o starých zvycích. :-K Já na ten zážitek u oběda moc ráda vzpomínám, ten způsob servírování se mi fakt líbil. ;-):-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    MamlajdaD: Mamka to tak robila, aj už nie. Vždy som mäso obrala, pokrájala, aj zeleninu a nakladala na tanier zvlášť, každému podľa želania (ja chcem len mäso, ja nechcem mäso, ja chcem mrkvu a pod.) plus vyvarené rezance do taniera a na to horúcu polievku. Aj teraz oberiem, pokrájam, dám aj s rezancami na stôl - jeden chce veľa rezancov, druhý menej...ale mäso už nie ako predkrm.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Magdalenka: děkuji za přečtení a za ohodnocení receptu. :-K Nepochybuji, že se ve větším počtu strávníků sní všechno maso v polévce. :-D Taky dáváte maso z polévky + zeleninu na stůl zvlášť na míse nebo talíři a jíte to vlastně jako předkrm? Tam ve vaší krajině to tak bývá. Když jsem to zažila poprvé, všichni čekali, až si jako host první nandám na talíř a já zase nevěděla, co a jak je zvykem jíst dřív a co potom, tak jsem čekela, až jak to budou jíst ostatní:-D:-D:-D Až můj manžel mi musel poradit, jak se zachovat, protože tady v Čechách se to praktikuje jinak. Ale vzpomínka je to pěkná.;-):-8:-D A ten tvůj salátek je moc zajímavý!<3:-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Mám ve své sbírce receptů zajímavý recept na salát ze slepičího masa, za chvilku ho sem na Topky po tebe vložím (ráda), a třeba se to bude podobat tomu, na který máš ty dobré vzpomínky. :-D Nebo bude alespoň trochu podobný a ty si ho pak dopiluješ do té "správné" chuti a podoby. ;-) Dík za přečtení receptu! :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Děkuji za přečtení receptu. :-K Já část masa někdy dám do polévky, někdy i všechno maso (to když má být polévka pro hosty - hodně sváteční ). Ale když vařím slepičí polévku jen pro sebe, tak do ní oberu jen zbytek masa z kostry a prsíčka i stehna využiju jinak.:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tiež sa mi recept páči, hoci obyčajne mäso z polievky sa zje bez problémov...:yes: (vyhadzovať ho, mi príde až úchylné.) Budem určite myslieť na tento recept, zaslúži si to. V pondelok varím sliepku, ale detičky a zvyšok rodiny mäso bez problémov zjedia v polievke, takže až na budúce.
    Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: vyhodit maso z polévky??? :-(( no to jsou mi věci.... vždycky se dá nějak využít, když už ho do polévky zpět nakrájené nedám, tak haše, pomazánka, možností je hodně...

    Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji:-K a zkusím to nějak vymyslet, bylo to fakt moc dobré..

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pekne vyuzitie masa z polievky. U nas sa nikdy nic nevyhadzovalo, zato poznam ludi, co maso z polievky vyhadzuju. Je mi to nepochopitelne, o to viac ocenujem tento recept. :yes::-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Hospodyně: Moc děkuji za přečtení receptu a pěkné ohodnocení. :-K Budu ráda, když vyzkoušíte a ještě víc, když vám bude chutnat. :-D Ještě jednou děkuji. :-8

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KMoc se mi to líbí. Jen to bude z kohouta. Na svátky polévka, v úterý oběd.:-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vařená slepice slepice recepty cina ze slepice vařené maso ze slepice vařená slepice recepty recept na vařené slepičí na maso slepice ala kuřecí čína recepty ze slepice co z vareneho slepiciho masa recept slepice čína recepty z vařené slepice haše se slepice haše se slepice vaření cina recept uvařená slepice slepice stehno vařená stará pro slepice slepice na číně recept co s masem vařené slepice na paprice vařené maso ze slepice recept

Zapomněl/a jsem heslo