Rychlý jablkový koláč s obrubou
Recept ještě nebyl hodnocenCesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30x35 cm, preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a husto popicháme vidličkou okrem dvojcentimetrových okrajov. Ošúpané jablká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30x35 cm, preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a husto popicháme vidličkou okrem dvojcentimetrových okrajov. Ošúpané jablká…
Bazalku opereme, lístky otrháme a najemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí,…
1. Mouku, cukr a mleté ořechy dobře promícháme s tukem a s 6 lžícemi vody vypracujeme pružné těsto. Dejte je v mikrotenovém sáčku nejméně na 1/2 hodiny do chladničky…
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Suroviny na 1 dávku: V míse utřeme vajíčko s cukrem, přidáme mleté ořechy a všechno dobře promícháme. Na pekáč vymazaný tukem děláme lžičkou malé hromádky, které…
Smícháme mouku, kokos, oříšky, prášek do pečiva a jedlou sodu. Rozšleháme vejce a přidáme cukr, olej, zakysanou smetanu, rum a obě směsi smícháme dohromady. Těsto…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.Těsto nalijeme na plech (nebo…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) Do mísy dáme všechny sypké ingredience a promísíme. Přidáme ostatní zbylé ingredience a dobře vše promícháme. …
Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme. Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum.…
Jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, dužinu nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Tuk, cukr, sůl a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce.…
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Marcipánovou hmotu rozkrájíme a spolu s ostatními přísadami nasypeme do mísy. Potom ručním hnětačem…
Plnené orieškové rezy pomrvíme v ruke, dáme do misy, pridáme práškový cukor,pomleté lieskové oriešky a rum..spracujeme masu z ktorej vyformujeme 3 väčšie guľky..tĺčkom…
ušenky si dáme do sáčku a paličkou na maso je umlátíme na sypkou směs, to samé oříšky :) Přidáme máslo a rum a vypracujeme si těsto. Nesmí se moc lepit, ani moc drolit,…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Tento moučník je lehký jako pírko. Nadýchané a vzdušné sněhové těsto ochucené lískovými oříšky potřeme šlehačkou smíchanou s ostružinami. Sladkokyselé šťavnaté ostružiny…
Křehké lískové koláčky jsou voňavou vánoční pochoutkou. Ideální k šálku čaje nebo kávy, potěší každého milovníka domácího pečení. Vyzkoušejte tento recept, který spojuje…
Išelské dortíčky jsou lahodné rakouské cukroví pocházející z oblasti Bad Ischl, kde vznikly již v 19. století. Tyto jemné a křehké sušenky, plněné marmeládou a máčené v…
Toto cukroví, ideální pro sváteční stůl, okouzlí svým vzhledem i chutí. Naplněné lahodnými krémy, nebo marmeládou, přináší radost každému milovníkovi sladkých dobrot.…
Nepečené cukroví připravujeme zejména ve tvaru kuliček. Odlišit další druh však můžeme v podobě kostek. Těsto z piškotů, sušeného ovoce, oříšků a másla vytvarujeme do…
Dopřejte si jemné ořechové rohlíčky, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Křehké těsto s bohatou ořechovou chutí se doslova rozplývá na jazyku a připomíná…
Dokonale vláčné sváteční pečivo, které díky kynutí v pekárně připravíte bez námahy. Kombinace sladkého sušeného ovoce a jemně křupavých oříšků dodá vánočnímu stolu tu…
Receptů na velikonočního beránka je mnoho, tentokrát zkuste do těsta přidat oříšky, rozinky, strouhanou čokoládu a jablka. To vše pak uvidíte na řezu a poznáte na chuti.…
Některé recepty vznikají dlouhým zkoušením a laděním surovin a některé zase díky tomu, že se původní recept nepodařil. Pak stačí zapojit fantazii a trochu zručnosti a…