Gulášová polévka z králičích kostí
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, kosti opláchneme a vše dáme vařit do papiňáku na půl hodiny. Po vypnutí a zchladnutí papiňáku vyjmeme kosti, obereme je a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, kosti opláchneme a vše dáme vařit do papiňáku na půl hodiny. Po vypnutí a zchladnutí papiňáku vyjmeme kosti, obereme je a…
Nejprve očistíme, řádně propláchneme kotrč, nakrájíme na nudličky nebo malé kousky, opět pečlivě propláchneme (v záhybech se totiž může vyskytovat různá "havěť")…
Do misy preosejeme múku a premiešame so soľou, do jamky v múke dáme cukor, namrvíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody, pridáme olej. Po vykysnutí kvásku zarobíme…
Očištěné houby nakrájíme na kostičky, maso rozmělníme v misce a smícháme s houbami. Mírně osolíme a přidáme veškeré koření kromě majoránky. Na tuku zprudka směs…
Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm orestujeme na kolečka nakrájené obě nožky párku a pórek, přidáme mouku (trošku zahustit můžeme místo mouky pohankovou lámankou nebo…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…
kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku…
Troubu si zapneme na 200°C.Z nastrouhané cukety se pokusíme vymačkat co nejvíce vody. Nejlépe to jde přes plátno. A pak ji smícháme dohromady se všemi ostatními…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Rozpustíme lžíci sádla, přidáme papriku a kmín. Do pekáčku dáme cibuli a česnek. Přidáme maso a…
Do kastrolu dáme 2 PL sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme rozkrájené osolené maso, osmahneme, přidáme sladkou i ostrou papriku…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Houby očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a podusíme na másle doměkka.Necháme vychladnout, přidáme vejce, jemně pokrájenou cibuli, koření, bazalku, Solamyl,…
Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Připravte si opravdu velký hrnec.Očištěná rajčata , papriky , jablka a cibuli nakrájejte na kousky, přidejte ocet, cukr, koření, nadrobno nakrájené feferonky a sůl a vše…
Vše rozmixujeme, rozdusíme a propasírujeme.Plníme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, osolíme, opipríme, pridáme mletú papriku sladkú a pálivú. Šampóny bez nožičiek krátko osmažíme na masle, naplníme mletým mäsom a v rúre…
Kolínka dáme do vroucí osolené vody a vaříme 1/2 hodiny. Do pekáčku dáme houby, papriku na proužky, cibuli na klínky, oloupanou čabajku na kolečka. Okapaná kolínka…
Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso…
Houby (hříbky různých druhů, lišky, ryzce, suchohřiby, atd. – vše známé a hlavně jedlé tvrdé druhy) 20 min. pokrájené na větší kousky (svaří se) povařím v osolené…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Holka u plotny radí: Jak na dušenou mrkev, aby chutnala všem? Zásadní jsou dvě suroviny!
Nepečený jogurtový řez s rybízem: Dvě vrstvy piškotů proložené nadýchaným krémem se šťavnatým rybízem chutnají božsky
Dieta podle horoskopu: Lvi mohou vyzkoušet paleo, Vodnářům sedí flexitariánství