Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

maris Kuchařka: maris

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 krůtí stehno
70 g másla
100 ml bílého vína
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
250 g kuskusu
1 střední cuketa
1 červená paprika
1 bílá paprika
4 velká rajčata
4 jarní cibulky
petrželka
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehno omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme mletými paprikami, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby na 180°C.

  2. Po zapečení podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Na konci pečení pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cuketu, papriky a bílé části cibulek. Osolíme a podusíme doměkka - zelenina ale musí zůstat pevná.

  4. Rajčata omyjeme, seřízneme horní část a vnitřek vydlabeme.

  5. Kuskus připravíme podle návodu, smícháme ho s podušenou zeleninou, vmícháme zelené části cibulek, petrželku a lístky bazalky.

  6. Připravenou směsí naplníme rajčatové misky a vložíme do vyhřáté trouby, kde velice krátce zapečeme (spíš jen ohřejeme).

    Vzniklou šťávu z pečení servírujeme zvlášť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

Tématické fráze: krůtí stehno recept recepty s kuskusem pečené krůtí stehno s kuskusem pecena kruti stehna s rajcaty recept na pečené horní krutí stehno pečené horní krůtí stehno s rajčaty a paprikou krůtí stehna na červeném víně s rajičaty krůti maso s kuskusem krůtí stehno se zeleninou recept recepty krutí stehno

Zapomněl/a jsem heslo