Segedínská krkovička

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 90 minut příprava 6 názorů

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 90 minut příprava 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky krkovičky
15 g pálivé papriky
1 balení (350 g) kyselého bílého zelí
1 větší cibule
400 ml zeleninového vývari
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
rostlinný olej
1 balení (180 g) zakysané smetany (použila jsem bez laktózy)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou.

  2. Na rostlinném oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. K ní přidáme plátky masa a rychle necháme z obou stran zatáhnout.

  3. Přendáme do remosky, podlijeme vývarem a zelím spolu se šťávou a necháme dusit dokud maso není měkké. Nakonec zalijeme smetanou, důsledně promícháme. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Nezahušťovala jsem, ale samozřejmě je možné buď klasickou hladkou moukou nebo Solamylem (aby bylo jídlo bezlepkové). 

Použijte teflonovou Remosku, klasická z hliníku se vzhledem ke kyselosti zelí nedá použít.

Komentáře k receptu Segedínská krkovička