Uzená zelná polévka - krémová, ale bez lepku

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Polévky 0 názorů

Suroviny

500 ml silného domácího vývaru
200 g kysaného zelí
200 g sýra cottage ve smetaně
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky uzené papriky
2 lžičky uzené mořské soli (koupíte ve zdravé výživě)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do hrnce, stranou ponecháme pouze 1 lžičku uzené mořské soli na dozdobení na talíři.

  2. Kysané zelí povaříme ve vývaru cca 30 minut do měkka. Menší část zelí necháme v hrnci vcelku, zbytek rozmixujeme spolu s vývarem a sýrem cottage na hustý krém (trvá to asi 1 minutu).

  3. Vrátíme do hrnce, promícháme, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři dochutíme špetkou uzené soli.

Poznámka

Přeji dobrou zimní chuť :)

Jak je vidět, i zelňačka může být hustá tak, že v ní stojí lžíce - a kupodivu ne proto, že někdo nakydal do hrnce celý pytlík s moukou :) Po této polévce Vám bude krásně teplo po těle a přitom tak lehko, že po ní půjdete třeba klidně rovnou lyžovat :D Do mrazů je totiž jako dělaná!

http://tankavari.blogerka.cz/Polevky/Kremova-uzena...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Uzená zelná polévka - krémová, ale bez lepku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo