Uzená zelná polévka - krémová, ale bez lepku

Suroviny

500 ml silného domácího vývaru
200 g kysaného zelí
200 g sýra cottage ve smetaně
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky uzené papriky
2 lžičky uzené mořské soli (koupíte ve zdravé výživě)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do hrnce, stranou ponecháme pouze 1 lžičku uzené mořské soli na dozdobení na talíři.

  2. Kysané zelí povaříme ve vývaru cca 30 minut do měkka. Menší část zelí necháme v hrnci vcelku, zbytek rozmixujeme spolu s vývarem a sýrem cottage na hustý krém (trvá to asi 1 minutu).

  3. Vrátíme do hrnce, promícháme, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři dochutíme špetkou uzené soli.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou zimní chuť :)

Jak je vidět, i zelňačka může být hustá tak, že v ní stojí lžíce - a kupodivu ne proto, že někdo nakydal do hrnce celý pytlík s moukou :) Po této polévce Vám bude krásně teplo po těle a přitom tak lehko, že po ní půjdete třeba klidně rovnou lyžovat :D Do mrazů je totiž jako dělaná!

http://tankavari.blogerka.cz/Polevky/Kremova-uzena...

Komentáře k receptu Uzená zelná polévka - krémová, ale bez lepku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zelna polevka z uzrneho uzena kremova polévka krémová uzená polévka uzená polévka krém zelňačka polévka bez uzeniny zelnacka bez lepku zelná polévka bez masa