Kuskusové knedlíčky do polévky
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus si připravíme podle návodu, do zchladlého vmícháme vejce, nakrájenou pažitku / nebo petrželku, libeček /osolíme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šly udělat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus si připravíme podle návodu, do zchladlého vmícháme vejce, nakrájenou pažitku / nebo petrželku, libeček /osolíme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šly udělat…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.Polévku rozšleháme,…
Nejdříve oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní mleté maso, lehce ho osmahneme, k masu přidáme papriky, které jsme…
Brambory oloupeme a na struhadle je nastrouháme na hrubo. K nastrouhaným bramborům přidáme jedno vejce, sůl, pepř a vše pořádně promícháme.Formu na muffiny vymažeme…
Zelí nakrouháme na nudličky, červenou papriku nakrájíme na kostičky a vsypeme sterilovanou kukuřici, vzniklou směs osolíme, opepříme a zakápneme olejem, promícháme a…
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené…
Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti),…
Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Velmi dobrá a rychlá polévka, do které nebudete potřebovat téměř žádné koření. O chuť se postará silný drůbeží vývar a malé kousky pažitky. Přidáním smetany a vajec se…
Plátky veky namažeme lehce máslem, nebo pikantním kečupem, posypaným oreganem. Na veku uložíme slaninu ozdobně poskládanou.Nahoru dáme kolečka rajčat a bohatě zasypeme…
Rozmícháme vejce s mlékem. Přidáme žampiony nastrouhané na hrubších slzičkách, sýr, olej, sůl, prášek a pažitku.Mouku přidáváme postupně, až do požadované konzistence…
Toastový chléb okrájíme a kůrky nakrájíme na malé kostičky, které použijeme do náplně. Pomazánkové máslo, sýr a česnek dobře rozmícháme a půl si dáme stranou na potření…
Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, v ní je osolíme, přidáme sladkou mletou papriku a promícháme.Maso též omyjeme, osušíme a…
Nivu a červenou papriku nastrouháme nahrubo, šunku pokrájíme na malé kostičky. Přidáme sůl, pepř, pokrájenou pažitku, změklé máslo,lučinu, lžíci zakysané smetany / na…
Smetanu se sýrem utřeme na hladkou hmotu, vmícháme rozmačkaný česnek, posekanou pažitku. Podle chuti dosolíme nebo taky ne. Tvrdý sýr nastrouháme. Těsto rozdělíme na…
Na zpěněné máslo dáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu rozšleháme a vlijeme na cibulku. Za…
Slané pohoštění nesmí chybět na žádné oslavě. Vyzkoušejte ozvláštnit Hermelín příjemně česnekovou náplní z ořechů, není to nijak složité a kombinace těchto chutí vás…
S česnekovou omáčkou, oblíbeným jídlem našich babiček, se již setkáváme jen zřídka. Přesto spojení uzeného masa s výrazným česnekovým aroma, může obohatit náš jídelníček…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem a vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Přípravou velmi jednoduchá omáčka vhodná k masu, sýru, zelenině. Suroviny jsou lehce dostupné. Smetanový základ zjemní sladkou pálivost thajské omáčky. Určitě tento dip…
Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem je dokonalou letní pochoutkou, která kombinuje sladkou chuť čerstvé kukuřice s aromatickými bylinkami a krémovým máslem. Bylinkové…
Okapané zavináče bez cibule nakrájíme na nudličky, vejce a rajčátka na čtvrtky, okurku s cibulí na kostičky. Měla jsem domácí sterilované okurky s mrkví, tak jsem…
Odrežeme vrch paprík . Na plnku nakrájame suroviny a všetko spolu pomiešame . Plníme papriky a dáme na 12h do chladničky .
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Letem polévkovým světem: Co mají v misce rádi Francouzi, co Maďaři a co my?
Jak si naplánovat zdravé jídlo na běžný den? Tohle byste měli mít ve spíži a v lednici
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země