

Drožďová polévka s cibulí
Suroviny 5 porcí
- 1 droždí
- 1 lžíce sádla
- 1 vejce
- 1 litr vody
- 1 velká cibule
- Podravka
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme.
Sejmeme je z plotýnky, vyklepneme na ně vejce a mícháme až se utvoří malé nočky.
Zalijeme je horkou vodou, přivedem k varu, přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíky a vaříme 7-10 min.
Ochutíme Podravkou a na talíři posypeme pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drožďová polévka s cibulí
-
+4
Jikotko,dělávám podobně,přidávám zeleninu a moc nám chutná
Máš dalšího bodíčka
-
Tak díky za radu a zdravím !
-
Jruno, já se obávám, že vážené je už málokde, ale kdybys sehnala, určitě je nejlepší
-
Droždí je to v kostce
-
Prosím,to droždí má být čerstvé,vážené,a nebo může být kostka?Jinak moc děkuji za recept a dávám bodík.
-
mňam - droždí milujeme na všechny způsoby - od malička jím cpu děti -
mají krásnou čistou pleť (snad to je tím
)
-
Za polívku boďana i jáááá!
-
Jiřinko, drožďovku vždy a všude, ta je u nás oblíbená ať je dělaná jakkoliv. Uloženo k vyzkoušení a dávám ti boďana