Drožďová polévka s cibulí

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min. PT0H30M 5 porcí Polévky 8 názorů

56

Suroviny

1 droždí
1 lžíce sádla
1 vejce
1 litr vody
1 velká cibule
Podravka
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme.

  2. Sejmeme je z plotýnky, vyklepneme na ně vejce a mícháme až se utvoří malé nočky.

  3. Zalijeme je horkou vodou, přivedem k varu, přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíky a vaříme 7-10 min.

  4. Ochutíme Podravkou a na talíři posypeme pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drožďová polévka s cibulí

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+4:yes:Jikotko,dělávám podobně,přidávám zeleninu a moc nám chutná:-pMáš dalšího bodíčka:-*

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Tak díky za radu a zdravím !:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jruno, já se obávám, že vážené je už málokde, ale kdybys sehnala, určitě je nejlepší;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Droždí je to v kostce:-*

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Prosím,to droždí má být čerstvé,vážené,a nebo může být kostka?Jinak moc děkuji za recept a dávám bodík.:yes:;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mňam - droždí milujeme na všechny způsoby - od malička jím cpu děti - ;-) mají krásnou čistou pleť (snad to je tím:-)))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Za polívku boďana i jáááá!;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiřinko, drožďovku vždy a všude, ta je u nás oblíbená ať je dělaná jakkoliv. Uloženo k vyzkoušení a dávám ti boďana:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo