

Domácí francouzská polévka
Suroviny 1-2 -3
- Na jednu porci.
- 2,5 dl silného vývaru ( kuřecí, hovězí...)
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 3 dkg nastrouhaný sýr eidam (ementál nebo podobný sýr. Nejlepší je s modrým sýrem Rokfór. Niva stačí)
- 1 lžička sádla (stačí i půl)
- Majoránka podle chuti
- chleba (Osmažené kostičky )
- pažitka ( Nasekané bylinky)
Postup přípravy receptu
Včera byla grilovačka a dneska není nikomu do zpěvu? Nedá se nic dělat a je třeba pozvednout náladu. Vezmi vývar z mrazáku, jak jsem Tě učil, a dej ho na plotnu. Oloupej česnek a nastrouhej sýr.
Jasně kostičky chleba opečeného máš pořád v sáčku taky v mrazáku.
Ten česnek rozmáčkni, nebo utři a dej do hrníčku na polévku, případně do talíře.
Přidej špetku majoránky, vejce a to sádlo.
Přelij vařícím vývarem.
Zasypej sýrem a navrch dej ty kostičky chleba. Ozdob bylinami a honem na stůl. Čarodějná polévka se musí jíst vařicí.
Kdo snáší, přidá trochu pepře a nebo čili papričku.
Poznámka od kuchařky
V grandu tahle luxusní polévka stojí mailant. Doma cca šest Kč.
Jo někomu stačí vložit jen žloutek. Doporučuji používat Nivu.