Krkovička ala Lenka
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovičku nakrájíme na asi 1,5-2 cm silné kostky, tlusté neodkrajujeme. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a samozřejmě dáme rozmarýn. Ve wok pánvi na oleji zesklovatíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovičku nakrájíme na asi 1,5-2 cm silné kostky, tlusté neodkrajujeme. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a samozřejmě dáme rozmarýn. Ve wok pánvi na oleji zesklovatíme…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.Zelí dáme do mísy, osolíme a v dlaních silou…
Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5…
Platýse opláchneme a osušíme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme máslem poklademe kolečka cibule.Platýse potřeme citronovou šťávou osolíme a…
Zeleninová kapustová polévka, doplněná o čerstvě nasbírané houby a předem uvařenou rýži, úplně svádí k zaboření lžíce do plného talíře. Příprava není náročná časově. Za…
Velmi jednoduchá a rychlá polévka z dýně hokaido vám ušetří čas v kuchyni, skvěle zasytí a zahřeje. Zakysaná smetana polévku krásně zjemní. Polévka je velmi oblíbená u…
Červená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou…
Milovníci cibule ocení tento snadný, ale přesto vynikající salát. Je ochucený bílým pepřem, který má výraznější chuť než pepř černý a estragonovým octem, vonícím po…
Tuto lahodnou krémovou jarní polévku si jistě oblíbíte. Delikátní medvědí česnek dodá polévce skvělou chuť i barvu, smetana ji zjemní a hrst nastrouhané oranžové mrkve…
Tento salát je skvělým spojením výrazné chuti zrajících sýrů se sladkostí hroznů. To celé ještě doplněné o křupavé mandle, které se při pražení na pánvi nádherně rozvoní…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit – a tento recept je toho důkazem. Blanšírované stonky zeleného chřestu obalené plátky kuřecího masa doplňuje lahodná smetanová…
Šťavnatý a osvěžující salát z pekingského zelí doplňují křupavé kousky jablek a cibulky. O říz se postará strouhaný křen. Dokonalé spojení chutí ve snadném a rychlém…
Teplé letní podvečery doslova vybízejí k posezení s rodinou u rozpáleného grilu, na kterém můžete připravit spoustu skvělých dobrot. Grilovaná zelenina, příjemně vonící…
Kuře pečené na placato je díky marinádě perfektně ochucené a šťavnaté. Plátky cukety a kousky cibule vytvoří lahodný výpek, ze kterého rozmixováním připravíte skvělou…
Maso nakrájíme na jemné kostky, celer na tenké plátky, rajčátka na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Na zálivku prošleháme olivový olej, kečup a hořčici. V míse…
Lilek na několika místech propícháme, dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 200°C přibližně 45 - 50min. Během pečení několikrát obrátíme. Když…
Ve větší misce rozmícháme nastrouhanou mrkev, na kolečka pokrájené banány,hroznové víno, jarní cibulku a petrželovou nať. V malé misce důkladně smícháme majonézu,…
Mrkvu očistíme, pokrájame, varíme cca 5 min. v slanej vode. Potom pridáme fazolky a ešte povaríme. Scedíme, premiešame s medvedím cesnakom a libečkom. Dáme do pekáčku na…