Rybí filé na paprice
Recept ještě nebyl hodnocenFilé necháme rozmrznout a pak nakrájíme na silnější nudle. Osolíme, okořeníme a necháme chvíli odstát. Pak filé za stálého míchání opečeme na oleji. Přidáme rozetřený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filé necháme rozmrznout a pak nakrájíme na silnější nudle. Osolíme, okořeníme a necháme chvíli odstát. Pak filé za stálého míchání opečeme na oleji. Přidáme rozetřený…
Papriku a rajče nakrájíme na kostky, opepříme. Rozdusíme na šťávu do měkka – snažíme se nepodlévat, když tak jen malinko. Přidáme zbylé koření a bylinky, směs provaříme…
Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. (Kuřecí prsa naklepeme). Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete do zlatova.…
Tuňáka z konzervy scedíme.Promícháme s majonézou.Dochutíme solí a bílým pepřem.Namažeme na veku, můžeme přidat podle chuti řapíkatý celer, vařené a na plátky pokrájené…
Z poloviny mandarinky vylisujeme šťávu do misky, přidáme veškeré koření – opatrně a dle chuti – měla by být malinko ostřejší, ale šťáva z mandarinky by měla být znát. …
Kapustu rozebereme na listy, důkladně omyjeme a pokrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji…
1.Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, vmícháme pórek a cibuli s pětinou vývaru.Přiklopíme a za občasného míchání vaříme 10 minut, dokud zelenina nezměkne, neměla by…
Cuketu oloupeme, podélně překrojíme, vnitřek vydlabeme, ze zbylé ,,podkovy,,krájíme plátky měsíčků a pak je ještě na půlky překrájíme. Cibulku najemno, osmahneme ji na…
Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme, opepříme, přidáme…
Arašidové maslo dáme do mlieka a na slabom ohni necháme rozpustiť.Zmiešame tvaroh, rozpustené arašidové maslo a pažitku. Osolíme, okoreníme.Necháme vychladnúť a mažeme…
Všechny suroviny dáme do misky. Přidáme nasekané bylinky, ochutíme solí a bílým pepřem, vše promícháme a mažeme na chleba nebo na knackebroty.
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je zakapeme troškou oleje.Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej opečieme nadrobno narezanú cibuľu.Pridáme na malé kocôčky nakrájané uhorky, premiešame a ihneď zalejeme vajíčkami.…
Všechny suroviny dáme do misky a dobře promícháme, přendáme do odkapávací nádobky a necháme alespoň 24 hodin v ledničce. Pokud nemáte odkapávací nádobku, dejte do…
Kýtu očistíme. Slaninu nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme a ke každému klínku slaniny přidáme půlku podélně rozkrojeného…
Masový vývar: maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Ještě přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily.Pak těstoviny přecedíme, přidáme celou konzervu kukuřice, všechna cherry rajčátka,…
Vychladlé brambory oloupeme a pomocí mřížky krájíme stylem cik-cak, ze strany na stranu, abychom místo kostiček vytvořili spíše plátky. V míse je osolíme a necháme…
Fenykel narežeme na tenké pásiky, tofu, jablko a pomaranč na malé kocky. Premiešame.Zmiešame prísady na omáčku a šalát prelejeme.
Dáme vařit vodu na pak choi a těstoviny, kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kostečky, sušená rajčata na nudličky, česnek naškrábeme a opečeme kostečky slaniny…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Římský salát nakrájíme na větší proužky. Stroužky česneku oloupeme a rozpůlíme.Do hrnce dáme máslo, olej, přidáme nakrájený…
Filé dáme do vriaceho mlieka a 10 min miernym varom povaríme. Filé vyberieme a mlieko necháme vychladnúť.Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom z…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Jak na nejlepší smažená vejce: Záleží na čerstvosti vajec, zvoleném tuku, teplotě pánve a mnohém dalším
Chcete mít tu nejlepší vánočku? Osvědčené rady prozradí, čím ji okořenit i jak ji krásně uplést
Expertka na jedlé kytky Jana Vlková: Květy pažitky jsou výborné do salátů a ochutí máslo, doporučuji ale zkusit i květy cibule a česneku