Brokolice s hráškem a karotkou v bešamelu

Suroviny

1 brokolice
2 karotky
200 g mraženého hrášku
hrst hladkolisté petržele
Bešamel:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
400 ml plnotučného mléka
špetka muškátového květu
sůl
bílý pepř
70 g parmazánu (nebo Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji, vložíme brokolici a vaříme 3 minuty. Vyndáme ji a zprudka ochladíme. Karotky očistíme a nastrouháme najemno.

  2. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou, smažíme za stálého míchání cca 1 minutu a zalijeme studeným mlékem. Rozšleháme a přivedeme k varu. Vaříme 15-20 minut, občas zamícháme. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátu.

  3. V zapékací misce smícháme připravenou brokolici, karotku, petrželovou nať a přidáme hrášek.
    Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Zapékáme v troubě na 180 ° cca 20 minut, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
    Podáváme s vařeným bramborem nebo s bagetkou.

Komentáře k receptu Brokolice s hráškem a karotkou v bešamelu

K receptu nejsou žádné komentáře.