Rybí závitky s jemnou holandskou omáčkou s kapary
Recept ještě nebyl hodnocenFilety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Rožok nakrájame na kocky a na oleji opečieme.Ľadový šalát natrháme a dáme do misy spolu s na kocky nakrájanými jablkami.Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.…
Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k mletému masu. Promícháme s vejci, strouhankou, moukou, solí a pepřem, až vznikne těsto konzistence…
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek.…
Květák, řapík, brambory i cibulku očistíme. Brambory, bílou cibulku a řapík nakrájíme na malé kostičky, z květáku dáme 2-3 růžičky stranou a ostatní nasekáme nadrobno.…
Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme…
Telecí saltimbocca Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme. Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím…
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme máslem a poklademe kuřecími plátky.Mezi ně pokládáme oloupaná a jádřince zbavená,…
Cibuli překrojíme podélně napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky (půlkolečka), žampiony očistíme a nakrájíme na plátky nebo drobnější kousky.Na troše oleje orestujeme…
Filé okoreníme a osolíme.Batáty olúpeme a nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé. Uložíme ich na plát alobalu jemne potretom olejom.Batáty posypeme na malé kocky narezaným…
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme plátky cesnaku a necháme ho rozvoňať.Vložíme nakrájané paradajky a kurkumu, osolíme, okoreníme. Dusíme asi 10…
Filety ryb, pokud jsou hodně široké, rozřízneme podélně na polovinu.Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami - listová petrželka, tymián a pod.Zatočíme do…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Dobře ochucený kus masa se zeleninovou přílohou sklidí stoprocentně úspěch u vašich strávníků. Recept na vepřové kotlety, vonící po tymiánu, s čerstvými rajčátky a…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Rychlovka z těstovin se vždycky hodí. Suroviny jsou lehce k dostání, příprava je přímo blesková. Do 20 minut budete mít chutné těstovinové jídlo na stole. To se bude…
Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout. Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou,…
Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout. Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou,…
Filety pangasia rozkrojíme na dlouhé proužky,osolíme a opepříme a zavineme okolo přepůlené krabí tyčinky. Zajistíme párátky a naskládáme do zapékací mísy vymaštěné…