Vepřová kroupová polévka XXL
Recept ještě nebyl hodnocenZabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Snadná a levná polévka s vůní lesa. Houby, brambory a kmín jsou osvědčená kombinace, která po doplnění máslovou jíškou vytvoří lahodnou a sytou polévku pro celou rodinu.…
Ryzce jsou považovány za krále mezi houbami. Pokud se vám podaří mistrný úlovek a bohatě nasbíráte, uchovejte je i na pozdější časy. Naložit je můžete třeba se zeleninou…
Ledový salát obvykle jíme čerstvý, jde z něj ale připravit i tato výborná polévka. Díky mléku je velmi jemná, příjemnou chuť i vůni jí dodává čerstvý kopr. Aby dobře…
Luxusní snídaňové jídlo si můžete vychutnat i v pohodlí vašeho domova. Vejce Benedikt mají svůj původ ve Spojených státech a jedná se o pošírované vejce, podávané na…
Cukety na sladkokyselo s kari kořením jsou netradičním a originálním způsobem, jak zavařit letní úrodu. Díky kombinaci octa, cukru a aromatického koření získají pikantně…
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Klasickou českou rybu můžeme podávat v netradiční a zajímavé kombinaci s ořechovou pěnou. Kapra uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a kořením a podáváme spolu s…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit na plátky pokrájené, osolené a opepřené maso, které po stranách…
Maso uvaříme v osolené vodě s cibulí a pepřem.Nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a s omáčkou, kterou vyrobíme vyšleháním všech surovin dohromady.
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.Zatím…
Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené. Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme, osolíme, posypeme, tymiánem, čerstvě nadrceným pepřem a novým kořením. Maso opečeme z obou stran na pánvi, vyjmeme a do výpeku…
Rybí hlavy (bez žáber a očí) vložíme do hlubší nádoby. Přidáme sůl, cibuli a koření. Vaříme doměkka. Když je rybí maso měkké, polévku přecedíme, vyjmeme koření,…
Do vody dáme vařit uzené kosti s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a cibulí překrojenou na půl. Mírně osolíme, kosti bývají slané. Zvlášť si uvaříme kroupy do…
Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a…
Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple.Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté…
Na másle osmažíme cibulku (každý dle chuti, já dávám tak půl střední cibule), přidáme nadrobno nakrájený pórek, vše osmažíme, zalijeme horkou vodou a přidáme jakoukoliv…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme…
Při návštěvě Disneylandu odchytíme 4 nebohé Kačery Donaldy. Je dobré je aspoň omráčit - zpravidla se brání a krků se odmítjí dobrovolně vzdát. Když je po všem, krky (to…
Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40…