Tažený kuřecí vývar s krupicovými knedlíčky

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Polévky 2 názory

Suroviny

2 kuřecí skelety
olej
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
cibule
česnek
kořenová zelenina
Krupicové knedlíčky:
asi 80 g krupice
1 vejce
1 lžička másla
2 lžičky vody
nasekaná petrželka nebo pažitka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety rozpůlíme, zlehka potřeme olejem a trochu osolíme. Rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu, rozkrojenou hlavičku česneku a omytou rozpůlenou cibuli položíme řezem dolů. Vše upečeme do jemně zlatova. Pak vše vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a bez pokličky vývar táhneme asi 3 - 4 hodiny. Nesmí bublat, vaříme na malém ohni. Vše přecedíme, ochutíme solí, obereme maso z kostí a vložíme do vývaru. Přidáme zeleninu a knedlíčky.

  2. Vše na knedlíčky smícháme, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do vroucí polévky. Vaříme asi 3 minuty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tažený kuřecí vývar s krupicovými knedlíčky

Tématické fráze: kuřecí vyvar krupicovými knedlíčky kureci vyvar a knedlicky s krupicky kuřecí vývar recept masový vývar s krupicovými knedličkami kurci vyvar s knedlicky¨ krupicové knedlíčky s kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo