Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 10080 min Doba přípravy: 10080 min

10080 min (10080 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie283 kJ /
68 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupu, podélně naříznu a vložím do řezu klínek cibule. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min. Krok 2: Do sklenice naskládám cibuli na kolečka, špekáčky do vrstev na sebe. Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj. Sklenici řádně uzavřu a utopence nechám v chladu a temnu 7 dní uležet. Pak podávám s tmavým pečivem jako svačinu.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 25. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N20N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N20N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Jo neplavci jsou pravou českou pochoutkou...taky děláme:-)

Smazáno ! ;-):-p

casino: odkud voda teče? - od Velhartic a je to Ostružná :-D

Žeby som si popripisovala k svojim receptom z Košíc ?!?;-)

jarda Kadic:
To se vám tedy podařilo:yes::-D Opravdu je to 30. rcp na tie oné...:-O

...ale ta úvodní fotečka by se asi sešla prohodit, když už tedy ne přímo vyhodit, že.

...no, mi tam ten Šlajf nevadí. Jeden hned vidí, odkud voda teče:-D

Josef Lerch: ano, každý máme ještě jednodušší vyhledávací heslo - klikneme si vpravo na červeně psané Moje recepty a ani nemusíme psát do vyhledávače šlajf apod. ;-)

Josef Lerch: blahopřeji k jubileu-30tému receptu na “Utopence“.

:yes::-))

Josef Lerch Reakce:

Pro autor libdol: Omlouvám se za foto. Sice jsem ta původní fota vyměnil, ale nevím budou-li vyhovovat Vašemu vkusu a krasocitu.

Pro autor sunny.sofi: "Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let. Ale hlavně pro server toprecepty.cz pokud zadám do vyhledávače šlajf ukážou se mi všechny mé recepty. Máte podobné jednoduché vyhledávací heslo ?!! :yes::-p

Takto dělám utopence již patnáct let, lák připravuji s Dekem. Poměr vody a octa je 1,5:1 Do láku dávám jen koření a semínka kopru , cibuli nevařím a skládám ji po vrstvách do sklenice. Používám sklenice cca 1,7 litru, vejde se do ní deset špekáčků o váze 8 dkg.

libdol: Nebuďte nespravedlivá/ý. Každý nemusí mít nadání nebo vybavení pro pěknou fotku, ostatně, fotky nejsou povinné.

Josef Lerch by se měl nejdřív naučit fotit, než sem dá nějaký recept.
To je něco hrozného a o těch receptech ani nemluvím.:-((:no:

No nevím, na mne trochu "Přešlajfováno":-S

U nás dáváme do řezu ještě trochu čerstvě mletého čtyřbarevného pepře a kousek feferonky. Do každého ještě malý bobkáč a řez cibule.

Tématické fráze:
utopenci s dekem, červený utopenci, recept na utopence ze špekáčků, utopenci recept, utopenci dle puvodniho receptu, domácí utopenci s dekem, utopenci, nakládané řezy ze ze špekáčků, hajný ze šlajfu, stary recept na utopence, werichovy okurky recept, utopence s dekem, utopenci červený nálev, utopenci recept s dekem, utopenci ze špekáčků zalite dekem, jednoduchý lák na utopence, recept na vodní panu, utopenci s koprem, hajovna u slajfu, recepty ze slajfu

Suroviny:
špekáček, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, semínka hořčičná, kopr, voda, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu