Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: týden 4 porce Ostatní 14 názorů

Suroviny

8 ks kvalitní špekáčky (z masa)
2 ks menší cibule
Bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičná semínka
kopr
Voda
Ocet
Cukr
Sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupu, podélně naříznu a vložím do řezu klínek cibule. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min.

  2. Do sklenice naskládám cibuli na kolečka, špekáčky do vrstev na sebe. Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj. Sklenici řádně uzavřu a utopence nechám v chladu a temnu 7 dní uležet. Pak podávám s tmavým pečivem jako svačinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

  • Dedecek 156 Dedecek 156

    Jo neplavci jsou pravou českou pochoutkou...taky děláme:-)

    Odpovědět

  • Josef Lerch Josef Lerch(autor receptu)

    Smazáno ! ;-):-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: odkud voda teče? - od Velhartic a je to Ostružná :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Žeby som si popripisovala k svojim receptom z Košíc ?!?;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    jarda Kadic:
    To se vám tedy podařilo:yes::-D Opravdu je to 30. rcp na tie oné...:-O

    ...ale ta úvodní fotečka by se asi sešla prohodit, když už tedy ne přímo vyhodit, že.

    ...no, mi tam ten Šlajf nevadí. Jeden hned vidí, odkud voda teče:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Josef Lerch: ano, každý máme ještě jednodušší vyhledávací heslo - klikneme si vpravo na červeně psané Moje recepty a ani nemusíme psát do vyhledávače šlajf apod. ;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Josef Lerch: blahopřeji k jubileu-30tému receptu na “Utopence“.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Josef Lerch Josef Lerch(autor receptu)

    Josef Lerch Reakce:

    Pro autor libdol: Omlouvám se za foto. Sice jsem ta původní fota vyměnil, ale nevím budou-li vyhovovat Vašemu vkusu a krasocitu.

    Pro autor sunny.sofi: "Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let. Ale hlavně pro server toprecepty.cz pokud zadám do vyhledávače šlajf ukážou se mi všechny mé recepty. Máte podobné jednoduché vyhledávací heslo ?!! :yes::-p

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    Takto dělám utopence již patnáct let, lák připravuji s Dekem. Poměr vody a octa je 1,5:1 Do láku dávám jen koření a semínka kopru , cibuli nevařím a skládám ji po vrstvách do sklenice. Používám sklenice cca 1,7 litru, vejde se do ní deset špekáčků o váze 8 dkg.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    libdol: Nebuďte nespravedlivá/ý. Každý nemusí mít nadání nebo vybavení pro pěknou fotku, ostatně, fotky nejsou povinné.

    Odpovědět

  • libdol libdol

    Josef Lerch by se měl nejdřív naučit fotit, než sem dá nějaký recept.
    To je něco hrozného a o těch receptech ani nemluvím.:-((:no:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    No nevím, na mne trochu "Přešlajfováno":-S

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    U nás dáváme do řezu ještě trochu čerstvě mletého čtyřbarevného pepře a kousek feferonky. Do každého ještě malý bobkáč a řez cibule.

    Odpovědět

Tématické fráze: utopenci s dekem recept na utopence ze špekáčků utopenci dle puvodniho receptu červený utopenci domácí utopenci s dekem utopenci stary recept na utopence werichovy okurky recept utopence s dekem utopenci recept s dekem utopenci ze špekáčků zalite dekem jednoduchý lák na utopence recept na vodní panu hajovna u slajfu recepty ze slajfu kucharka utopenci kuchař lerch co na psat na sklenici utopenců utopenci recept nálev na utopence pomer vody a octa

Zapomněl/a jsem heslo