Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10080 min Doba přípravy: 10080 min

10080 min (10080 min příprava)

25. 12. 2014 18:34

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie283 kJ / 68 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dedecek 156

28. 11. 2017 11:26

Jo neplavci jsou pravou českou pochoutkou...taky děláme:-)

Josef Lerch Josef Lerch

1. 2. 2015 18:06

Smazáno ! ;-):-p

Nadja Nadja

1. 2. 2015 17:52

casino: odkud voda teče? - od Velhartic a je to Ostružná :-D

tejaja tejaja

30. 12. 2014 08:47

Žeby som si popripisovala k svojim receptom z Košíc ?!?;-)

casino casino

29. 12. 2014 16:15

jarda Kadic:
To se vám tedy podařilo:yes::-D Opravdu je to 30. rcp na tie oné...:-O

...ale ta úvodní fotečka by se asi sešla prohodit, když už tedy ne přímo vyhodit, že.

...no, mi tam ten Šlajf nevadí. Jeden hned vidí, odkud voda teče:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 12. 2014 15:59

Josef Lerch: ano, každý máme ještě jednodušší vyhledávací heslo - klikneme si vpravo na červeně psané Moje recepty a ani nemusíme psát do vyhledávače šlajf apod. ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

29. 12. 2014 15:26

Josef Lerch: blahopřeji k jubileu-30tému receptu na “Utopence“.

Jana Pá

29. 12. 2014 15:13

:yes::-))

Josef Lerch Josef Lerch

29. 12. 2014 15:04

Josef Lerch Reakce:

Pro autor libdol: Omlouvám se za foto. Sice jsem ta původní fota vyměnil, ale nevím budou-li vyhovovat Vašemu vkusu a krasocitu.

Pro autor sunny.sofi: "Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let. Ale hlavně pro server toprecepty.cz pokud zadám do vyhledávače šlajf ukážou se mi všechny mé recepty. Máte podobné jednoduché vyhledávací heslo ?!! :yes::-p

Hugo

27. 12. 2014 19:29

Takto dělám utopence již patnáct let, lák připravuji s Dekem. Poměr vody a octa je 1,5:1 Do láku dávám jen koření a semínka kopru , cibuli nevařím a skládám ji po vrstvách do sklenice. Používám sklenice cca 1,7 litru, vejde se do ní deset špekáčků o váze 8 dkg.

zizala zizala (moderátorka)

27. 12. 2014 09:50

libdol: Nebuďte nespravedlivá/ý. Každý nemusí mít nadání nebo vybavení pro pěknou fotku, ostatně, fotky nejsou povinné.

libdol

26. 12. 2014 21:34

Josef Lerch by se měl nejdřív naučit fotit, než sem dá nějaký recept.
To je něco hrozného a o těch receptech ani nemluvím.:-((:no:

sunny.sofi sunny.sofi

26. 12. 2014 16:16

No nevím, na mne trochu "Přešlajfováno":-S

Ivana Ch

26. 12. 2014 06:02

U nás dáváme do řezu ještě trochu čerstvě mletého čtyřbarevného pepře a kousek feferonky. Do každého ještě malý bobkáč a řez cibule.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci s dekem červený utopenci recept na utopence ze špekáčků utopenci recept utopenci dle puvodniho receptu domácí utopenci s dekem utopenci nakládané řezy ze ze špekáčků hajný ze šlajfu stary recept na utopence werichovy okurky recept utopence s dekem utopenci červený nálev utopenci recept s dekem utopenci ze špekáčků zalite dekem jednoduchý lák na utopence recept na vodní panu utopenci s koprem hajovna u slajfu recepty ze slajfu

Suroviny: špekáček, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, semínka hořčičná, kopr, voda, ocet, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N20N