Kuřecí souvlaki

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 25 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
4 stroužky česneku
2 lžičky sušeného oregana
4 lžíce olivového oleje
1 lžička černého pepře
sůl
dřevěné špejle s hrotem - předem namočené
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Naložené maso napichujeme na špejle tak, že každý proužek propíchneme na konci, obtočíme kolem špejle, opět propíchneme, obtočíme atd. Stáhneme na spodní část špejle, proložíme česnekem a pokračujeme, dokud není špíz plný.

  3. Špízy naskládáme do pekáčku, potřeme zbylým olejem a česnekem a pečeme v maximálně rozpálené troubě 30 minut.
    Po deseti minutách špízy obracíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 514 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí souvlaki

  • be.amenity be.amenity

    :yes: Měli jsme dnes k obědu s domácím pita chlebem a česnekovým dresingem;-) Jen jsem do marinády ještě přidala šťávu a kůru z 1/2 citronu a čerstvou petržeku pro osvěžení a velká dobrota:-8

    Odpovědět

  • Irule Irule

    rebeka: díky:yes:, vyzkouším to, vypadá to lákavě :-p;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Irule: já ho dávala přímo do marinády, pak jsem maso osušila a teprve pak osolila;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: to vypadá lákavě, ale kdy se tam dává to oregáno? Do marinády den předem nebo těsně před pečením? Díky za radu :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Dělala jsem z vepřových palců a do marinády jsem přidala červený Merlot... výborné to bylo:-):yes:
    Posílám bod a foto:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K:-K krsáný rcp, ted jsem na nej přišla:-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, díky :-). A vyzkoušej, nebudete litovat.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, to mi úplně uteklo(a ani nevím, že jsem tam něco psala:-*) bod jsem nedala, tak náprava, ještě že mi to vyjelo v náhodných receptech:-!Moc se mi tvůj recept líbí a to se vším všudy a to navlékání je dobrý nápad;-) musí to být velmi dobroučké, proto ti posílám bodíka a to 13:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Zuzano, bez kůže. Ony se tak už prodávají. Dobrou chuť! :-)

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Stehnení kuřecí řízky mám stáhnout z kůže?

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, Řekové by se od tebe mohli lecčemus přiučit!;-) Jasný bod!:yes:

    Odpovědět

  • paajus paajus

    A je v oblíbených + bodík :yes:, vypadá to výborně :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mirčo, teď jsem tvůj komentář musela nahlas přečíst manželovi, aby se zasmál...:-) Sám mi totiž často říká, že ačkoli jsem humanitně vzdělaná a publikující, v kuchyni exceluji více než ve svém oboru...:-D:-D a měla bych být kuchařkou v jeho literární kavárně (kterou nemá, ale chtěl by ji mít:-) - s mojí kuchyní...) To je jeho pohled...;-);-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-):yes::yes::yes:.Ode mě máš 100 a jeden bod;-) a už si prosím konečně otevři tu restauraci,ať mám kam chodit na dobroty;-).A protože je mi jasné,že u vás nezbylo,tak si recept ukládám a brzy se s ním potěším;-)

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    :yes:už mám uložené:yes::-p+ bodík letí:-pkrásné:yes::-!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: souvlaki z kuřecího masa souvlaki recept souvlaki recept suvlaki řecké kuřecí souvlaki kuřecí suvlaki recept souvlaki suflaky suvlaky kuřecí suvlaky kuřeci recepty krutí souvlaki recept na souvlaki kuřecí suflaky suvlaki souvlaky recepty kuřecí suflaky recept kuřecí souflaki kuřecí špíz souvlaki

Zapomněl/a jsem heslo