2 bylinkové oleje: pažitka a rozmarýn se šalvějí
Recept ještě nebyl hodnocenPažitkový olej je svěží a jemný, ideální do salátů, pomazánek či na ryby. Naproti tomu kombinace rozmarýnu a šalvěje dává vzniknout intenzivnímu oleji s výrazným aroma,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pažitkový olej je svěží a jemný, ideální do salátů, pomazánek či na ryby. Naproti tomu kombinace rozmarýnu a šalvěje dává vzniknout intenzivnímu oleji s výrazným aroma,…
Kuskus nasypeme do mísy, zakápneme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Mírně osolíme a zalijeme hrnkem vařící vody. Opět vidličkou promícháme, přiklopíme a…
Dokonale šťavnaté kousky vepřového masa, pečlivě opečené na cibulce, nasáknou vůni houbového koření, pomalu změknou a vytvoří bohatou omáčku. Nakonec vše doladí hrášek,…
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i…
Saláty z luštěnin nejen skvěle zasytí, navíc dodají tělu i potřebné bílkoviny. Tento z bílých fazolí, sterilované mrkve a kvalitního párku stačí jen promíchat s koprem a…
Prsa omyjeme, osušíme a každé rozkrojíme na dvě menší. Každé osolíme, opepříme a jemně posypeme kořením na kuře. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.Do remosky…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté…
Mleté maso ve větší míse smícháme s kořením, moukou, jednou nadrobno nakrájenou cibulkou a česnekem a necháme v chladu alespoň hodinu uležet.Poté vypracujeme dvě větší…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.Dno spodního pekáče vytřeme olejem,…
Filety z obou stran osolíme, jemně posypeme česnekem, pepřem a důkladně okmínujeme. Pak jen v pánvi na rozpáleném oleji rychle osmažíme. Podávala jsem s jednoduchým…
Játra nakrájíme na porce, zbavíme všech blan a přes folii naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozehřejeme olej s kouskem másla a vložíme játra, z obou stran je…
Propláchneme polníček v sítu (dávám polovinu stačí pro 4 os. a další den třeba s jiným ovocem), ovoce nakrájíme, přidáme k okapanému polníčku do mísy. Pak už stačí…
Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky.Přidáme od oleje okapanou tresku a další suroviny. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem, případně i solí (není nutné,…
Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou…
Nejprve smícháme mák se solí. Panenku velmi jemně potřeme olejem a obalíme v máku, ten pořádně do panenky zatlačíme. Necháme odležet a jdeme na salsu: Zeleninu očistíme…
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriku rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, bazalkou osolíme,…
Mleté maso dáme do hlubší mísy, přidáme ingredience a šleháme ručním hnětačem tak dlouho, dokud není hmota jemná, hladká. Naplníme jí očištěné papriky (pomáhám si…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale…
Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a…
Květák rozeberte na růžičky, mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Vhoďte do vřícího vývaru a vařte doměkka. Přidejte celý barevný pepř, který jste lehce podrtili v…
V šupke uvarené zemiaky narežeme na pláty. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme, aby nebola dlhá. Do vymazaného pekáčika dáme kapustu, rozložíme na kolieska…
Plátky chleba opečeme po obou stranách na oleji. Křen nastrouháme najemno. Pivo nalijeme do menšího kastrůlku a na mírném ohni necháme po dobu cca 5 minut vyvářet. K…
Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné hranolky. Papriku omyjeme a spolu se sušenými rajčaty a masem nakrájíme na kostičky…
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy, cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme kousek másla, vhodíme cibuli, restujeme, až zesklovatí, tak přisypeme…