Rizoto s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenDo tohoto rizota můžete přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu a přizpůsobit tak jídlo obsahu vaší ledničky. Rýže pečená v troubě se vždy podaří a díky máslu získá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do tohoto rizota můžete přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu a přizpůsobit tak jídlo obsahu vaší ledničky. Rýže pečená v troubě se vždy podaří a díky máslu získá…
Sbírání hub je českým národním koníčkem a houbaři se rádi pochlubí nejen úlovkem v košíku, ale i na talíři. Jednou z možností, jak využít čerstvé houby v kuchyni, je…
Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s…
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak…
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou je syté jídlo z jednoho pekáčku, které potěší celou rodinu. Šťavnaté maso, čerstvá zelenina, slanina a smetana se při pečení…
Cuketový nákyp je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak zužitkovat nadbytek cukety ze zahrádky. Využijete do něj i větší přerostlé kusy. Jeho příprava je velmi snadná a…
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Dušená krkovice na houbách potěší všechny milovníky hub. Příprava je jednoduchá a vhodná i pro začátečníky. Měkké a šťavnaté plátky masa přelité lahodnou houbovou…
Krémový kuřecí tokáň se smetanou je skvělou volbou pro rodinný oběd. Jemné kuřecí maso dušené s cibulí, česnekem, a kořením, zalité vínem a smetanou můžeme podávat s…
Brambory zapečené různými způsoby jsou mezi lidmi všeobecně oblíbené. Podle tohoto receptu je zapékáme se smetanou a kuřecím masem, které jsme zabalili ve slanině.…
Osvědčených receptů na těstoviny není nikdy dost. Pro změnu ochutnáme tagliatelle s kuřecím masem a špenátem. Pokrm příjemně voní po česneku a lahodnou chuť mu dává sýr…
Vlašský salát neboli vlašák je jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé chlebíčky…
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Skočte k řezníkovi pro mleté maso a uvařte si obědovou klasiku v podobě plněných paprik. Jemná rajská omáčka získá od paprik…
Šťavnaté kousky vepřového masa dušené s kmínem a paprikou na cibuli a houbách vytvářejí pokrm, který krásně provoní kuchyni. Lahodné a syté jídlo, které zahřeje v…
Ale ať už chcete oslnit kohokoli, s dobrým řízkem se vám to povede vždycky, protože vegetariáni jsou stále ještě v menšině. Vyzkoušejte obrácené řízky z kuřecího masa.…
Vepřová pečeně je naše národní jídlo. Každá kuchařka má svůj vlastní recept a proto tu máme spoustu chuťových variací. Tahle varianta využívá exotické příchutě a s…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Recept na rychlou a jednoduchou vaječnou omeletu zvládnou i ti, kteří v kuchyni nepobývají moc často. Vaječnou omeletu můžete naplnit třebas šunkou, dušenými houbami,…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Toto lehké, voňavé a na přípravu nenáročné jídlo skvěle poslouží jako rychlý oběd, když jste v časové nouzi. Základ omáčky tvoří samozřejmě sýr, tavený i tvrdý, a je…
Zapečené brambory z jednoho pekáčku jsou snadná obědová klasika. Přidáním plátků cukety ale vznikne lehčí a šťavnatější varianta, která díky sýru, šunce, smetaně a…
Osvěžující okurka, aromatický čerstvý kopr, výživný, přesto lehký jogurt a k tomu česnek, aby to mělo říz. V Řecku na tradiční tzatziky nedají dopustit, populární…