Úplně jiný rajčatový salát
Recept ještě nebyl hodnocenSnítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici,…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v…
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej.…
Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběmi hořčicemi…
Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem,…
Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vložíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky,…
Kuřecí prso rozkrojíme na tenčí plátky a naklepeme. Osolíme, okořeníme a vtlačíme kuličky růžového pepře. Necháme chvíli odležet. Poprášíme moukou a opékáme zprudka na…
Polovinu jahod s cukrem, balzamikem a pomerančovou šťávou projedeme tyčovým mixérem, aby zůstaly kousky jahod. Přidáme pepř. Ochutnáme a případně dochutíme.Jogurt…
Uzenou makrelu otevřeme, vyndáme páteř a všechny velké kosti i viditelné kosti menší. Maso zbavené kostí dáme do nádoby procesoru nebo mixéru a rozmixujeme do hladké …
Do misky vložte okapané vařené fazole, nasekaný česnek s rozmarýnem, přilijte olivový olej, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Celé to pak řádně promixujte…
Hroznové bobule, nejlépe bezpeckové, opláchneme a okapané nakrájíme na poloviny do misky.Přidáme ananas nakrájený na malé klínky a sýr na kostičky nebo nahrubo…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme. Růžový pepř…
I ze salátové okurky lze vykouzlit krásný osvěžující předkrm, a to navíc velmi snadno. Tenké plátky okurky stačí naaranžovat na talíř, pokapat hořčičnou zálivkou,…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Jestli jste si někdy mysleli, že lososa jste už ochutnali ve všechno podobách, máme pro vás recept, který z této ryby udělá učiněnou delikatesu. Kombinace bylinek,…
Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…
Máte rádi jahodovou marmeládu? Vyzkoušejte ji připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte. Sladkou chuť jahod skvěle doplňuje aromatická máta a jemná, lehce…
Lahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…