Pikantní lilková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenLilky oloupeme, podlejeme vodou a dáme na 30 minut péct při 180°C. Nesolíme!! Po upečení vyloupneme semena - jde to snadno. Lilky vložíme do robota a sekacím nožem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilky oloupeme, podlejeme vodou a dáme na 30 minut péct při 180°C. Nesolíme!! Po upečení vyloupneme semena - jde to snadno. Lilky vložíme do robota a sekacím nožem…
Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň…
Cuketu i se slupkou nakrájíme na cca půlcentimetrová půlkolečka. Lehce ji osolíme a necháme vařit nad párou 4-5 minut na skus. Necháme ji okapat a zchladnout. Papriku…
Natrháme si květy sedmikrásek-nejlépe k večeru, aby byly zavřené(i když s rzvitých to také funguje)tolik, kolik budeme chtít skleniček, omyjeme je a pak osušíme. Ocet si…
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno,dřevitý zbytek vyhodit. Přistrouháme čtvrtku celeru a přidáme hořčici a vymícháme. Celý kus masa osolíme, opepříme a prořízne…
Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na klínky (na osminky). V pánvi rozpálíme olej a hovězí maso zprudka orestujeme. Osolíme, přidáme cibuli, zamícháme a…
Na rozehřátou teflonovou pánev (wok) dejte karí pastu a dýni, a restujte tak dlouho, dokud se nezačne pasta chytat pánve (Karí pasta se musí vždy trošku prohřát a mírně…
Uvaříme si brokolici a makaróny al dente, necháme okapat a zamícháme s máslem. Cibuli, česnek a pórek nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatova. V hrnečku přivedeme do…
Orestujeme cibuli přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí hub. Necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku, potom přidáme sůl, pepř, koření a citron. Já dávám…
Droždie oživíme v osladenom vlažnom mlieku.Spracujeme všetky suroviny vrátane droždia s mliekom, dostaneme vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť,…
Květák rozebereme na růžičky a jen krátce povaříme (nejlépe v páře) Necháme zchladnout a poté nastrouháme na "okurkovém" struhadle.Do mísy ke květáku nastrouháme najemno…
Červenou čočku jsem v hrnci osolila, opepřila, zalila vodou (do násobku výšky čočky) a nechala za občasného míchání vařit, dokud se voda pomalu nevyvařila, čočka…
Filet nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátkách slaniny, okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i soli a opečeme, tak aby maso bylo šťavnaté, ne…
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou,…
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou,…
Papriky a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme. Cuketu pokrájíme na kostičky, necháme vypotit. Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme kousky pokrájených paprik …
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a společně s drobně nakrájeným salámem opečeme na oleji ze všech stran dozlatova (nejlépe na teflonovém povrchu). Přisypeme…
Kýtu jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hojně hořčicí.Slijeme olej ze sušených rajčat, a na něm z obou stran opečeme plátky masa.Maso podlijeme vodou a dusíme…
Čočku necháme nejlépe přes noc namočenou ve vodě. V hrnci rozpálíme olej na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Až cibule zezlátne, zaprášíme ji…
Do halogenové trouby si pořídíme jednorázový plechový pekáček, dejte pozor aby byl tak veliký, aby se nedotýkal krajů (vzduch musí cirkulovat). Maso nakrájíme na menší…
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky. Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme. Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky,…
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky. Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme. Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky,…
Nakrájíme cuketu, žampiony, cibuli a rajčata. Přidáme rozmačkaný česnek a vše okořeníme a důkladně promícháme. Přidáme mleté maso a rajčatový protlak. Pečeme zakryté v…
Maso 24 hodin pred grilovanim osolit a opeprit potrit trochou oleje. Zabalit do pruhledne folie(Frischhalte-Folie)a dat do lednice. Pozor pri soleni!!! Dobre odlezene…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Přidáno 5. 5. 2024 06:51