Špenátová polévka se žampiony

LucyAsh Kuchařka: LucyAsh

Doba přípravy: cca 30 minut 3 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

150 g zmražených špenátových listů
3 větší oloupané čerstvé žampiony pokrájené na tenké plátky
250 ml smetany ke šlehání
3 trojúhelníčky taveného sýru (např. Smetanito)
500 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
šalotka
2 prolisované stroužky česneku
máslo nebo olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku.

  2. Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr.

  3. Sýr necháme za stálého míchání rozpustit a lehce osolíme.

  4. Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, plátky žampionů a zalijeme vychlazeným vývarem.

  5. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud špenát úplně nerozmrzne.

  6. Podávat můžeme samotné či s rozpůlenou opečenou bagetkou s bylinkami a olivovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenátová polévka se žampiony

  • LucyAsh LucyAsh(autor receptu)

    Jenom ještě nejnovější zjištění. Dá se použít i kuřecí nebo slepičí vývar, jenom to pak chce míň solit a pepřit :) kamarádce s kuřecím chutnal víc, já si zase stojim za tim zeleninovym :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bazalka - máš sice pravdu, je to mražený špenát,asi jsem to měla i uvěst že listový prostě nepoužívám, sražená polévka ale není, ale uznáváám, že to tak vypadá. Polemizovat o tom, co se kam hodí, nemíním... A nám tato splácanina chutnala a to je myslím, to nejdůležitější, ne? ;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Navíc, nechápu, proč je tady podobný recept Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem ? Ty recepty jsou přece úplně odlišné.:-!:-!:-O:-O

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Lucy, ta Tvoje, v receptu a na fotkách, polévka, je skvělá. Tu bych si dala hned.:yes::-)
    Tu Špagetky ne. Zdá se mi sražená a hlavně nepoužila listový špenát, což je velmi důležité a použila suroviny, které pro tento recept nejsou vůbec vhodné. Sádlo, Valhalova slanina, taveňák se žampiony, víno mi nevadí, a na doraz kopeček z Hermelínu. Pěkná splácanina.:no:
    Lucy, bod je Tvůj. :yes::-)

    Odpovědět

  • LucyAsh LucyAsh(autor receptu)

    pro spagetku: dokud chutná, tak si modifikujte volně podle svého :))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Malinko jiný postup - trošku jsem využila i polévku uvedenou v podobných receptech - Eliz, doufám, že se nezlobíš ;-) - zpěnila jsem cibulku na sádle a Valhalově slanině, přidala žampiony a dusila. Pak vlastně už podle rceptu - jen jsem použila tavený sýr se žampiony.Dochutila jsem muškátem, bílým pepřem a solí. Ke konci jsem přidala 1 dcl bílého vína. Na ozdobu jsem přidala kopeček krémového Krále sýrů-hermelínu a musím říct, že nezbylo ...:-p;-):yes: Prostě sýry nemají chybu a ve spojení se špenátem, který nijak zvlášť nemusím, mě velice příjemně překvapil.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: spenatova polevka sražená polévka listový špenát polévka mražení listového špenátu zmrazení lístového špenátu špenátová krémová polévka recept polevka z listoveho spenatu polévka ze špenátových listu listový špenát recept polévka ze žampionů žampionová polévka se špenátem špenátová krémová polévka mražení celerových listů polévka se žampiony zmrazení žampionů švýcarská polévka polevka se spenatem a zampiony polévka s žampiony a špenátem recepty ze žampionů žampionová polévka

Zapomněl/a jsem heslo