Špenátová polévka se žampiony

LucyAsh Kuchařka: LucyAsh

Doba přípravy: cca 30 minut 3 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

150 g zmražených špenátových listů
3 větší oloupané čerstvé žampiony pokrájené na tenké plátky
250 ml smetany ke šlehání
3 trojúhelníčky taveného sýru (např. Smetanito)
500 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
šalotka
2 prolisované stroužky česneku
máslo nebo olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku.

  2. Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr.

  3. Sýr necháme za stálého míchání rozpustit a lehce osolíme.

  4. Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, plátky žampionů a zalijeme vychlazeným vývarem.

  5. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud špenát úplně nerozmrzne.

  6. Podávat můžeme samotné či s rozpůlenou opečenou bagetkou s bylinkami a olivovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Špenátová polévka se žampiony

  • LucyAsh LucyAsh(autorka receptu)

    Jenom ještě nejnovější zjištění. Dá se použít i kuřecí nebo slepičí vývar, jenom to pak chce míň solit a pepřit :) kamarádce s kuřecím chutnal víc, já si zase stojim za tim zeleninovym :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bazalka - máš sice pravdu, je to mražený špenát,asi jsem to měla i uvěst že listový prostě nepoužívám, sražená polévka ale není, ale uznáváám, že to tak vypadá. Polemizovat o tom, co se kam hodí, nemíním... A nám tato splácanina chutnala a to je myslím, to nejdůležitější, ne? ;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Navíc, nechápu, proč je tady podobný recept Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem ? Ty recepty jsou přece úplně odlišné.:-!:-!:-O:-O

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Lucy, ta Tvoje, v receptu a na fotkách, polévka, je skvělá. Tu bych si dala hned.:yes::-)
    Tu Špagetky ne. Zdá se mi sražená a hlavně nepoužila listový špenát, což je velmi důležité a použila suroviny, které pro tento recept nejsou vůbec vhodné. Sádlo, Valhalova slanina, taveňák se žampiony, víno mi nevadí, a na doraz kopeček z Hermelínu. Pěkná splácanina.:no:
    Lucy, bod je Tvůj. :yes::-)

    Odpovědět

  • LucyAsh LucyAsh(autorka receptu)

    pro spagetku: dokud chutná, tak si modifikujte volně podle svého :))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Malinko jiný postup - trošku jsem využila i polévku uvedenou v podobných receptech - Eliz, doufám, že se nezlobíš ;-) - zpěnila jsem cibulku na sádle a Valhalově slanině, přidala žampiony a dusila. Pak vlastně už podle rceptu - jen jsem použila tavený sýr se žampiony.Dochutila jsem muškátem, bílým pepřem a solí. Ke konci jsem přidala 1 dcl bílého vína. Na ozdobu jsem přidala kopeček krémového Krále sýrů-hermelínu a musím říct, že nezbylo ...:-p;-):yes: Prostě sýry nemají chybu a ve spojení se špenátem, který nijak zvlášť nemusím, mě velice příjemně překvapil.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: spenatova polevka sražená polévka listový špenát polévka mražení listového špenátu zmrazení lístového špenátu špenátová krémová polévka recept polevka z listoveho spenatu polévka ze špenátových listu listový špenát recept polévka ze žampionů žampionová polévka se špenátem špenátová krémová polévka mražení celerových listů zmrazení žampionů polévka s žampiony a špenátem recepty ze žampionů žampionová polévka špenát listový se zampiony recept na žampionovou polévku listový špenát recept na polévku

Zapomněl/a jsem heslo