

Rizoto rychlovka
Suroviny 4 porce
- 20 dkg mletého vepřového masa
- 1 čínskou zeleninu
- 1 cibuli
- 1 lžíci sádla
- 2 lžičky soli
- trochu pepře
- 2 skleničky rýže
- 1 rajský protlak
Postup přípravy receptu
V tlakovém hrnci na sádle na polo osmahneme cibulku, přidáme posolené, opepřené mleté maso, osmahneme, až je maso skoro hotové. Přidáme čínskou zeleninu, rajský protlak, rýži a zalejeme 1/2l vody, promícháme. Zavřeme tlakáč, přivedeme k varu a vařime pouze 4 minuty za syčení, hned vypnout, odstavit, nechat odpočnout 5 minut. Teprve pak opatrně otevřít a hned servírujeme naběračkou úhledné kopečky.
Možno posypat strouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto rychlovka
-
k
pacinka7: -
udelala sem poprvé jinak rizeto než dělám a sem nad míru spokojena
..super recept
+4
-
-
Světlana
-
...ale jinak, rizoto dělám už léta podobně...dát syrovou rýži do výborné šťávičky je úplně o něčem jiném, než smíchat všechny ingredience s rýží uvařenou ve vodě...
-
...sypu si hlavu popelem, včera jsem tu nebyla tak jsem teď za chytrou, že?
-
Ne,ne, já se musím zastat Amiry, recept je opravený, je tam dopsána rýže - včera to tam nebylo
-
Amiro, přečti si to pořádně
-
A co s tou rýží? Ta tam nepatří?
-
Aspoň se tu zasmějeme...
-
Iljuso
a nebo Větkong-risoto? Mohlo by být žejo
-
hlavně BOLOŃO s čínskou zeleninou - lepší by bylo Ťuan-rizoto