Gulášek trochu jinak

Vepřové maso Doba přípravy: 2,5 hod 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2,5 hod 7 názorů

Suroviny 4 porce

500 g kližky
1 šalotka
1 mrkev - nakrájená na nudličky
1 petržel - nakrájená na nudličky
1 lžička másla
2 čerstvé bobkové listy
1 lžička balzamicového octa
2 větší hrnky vody
1 lžička provensálského koření

Postup přípravy receptu

  1. Na másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku se zeleninou.

  2. Maso nakrájíme na kostky (přílišné tučné okrájíme) a přidáme do hrnce spolu s vodou a kořením. Přikryjeme a necháme asi 2 hodiny dusit. Dle chuti můžeme osolit.
    Podáváme s chlebem či jiným pečivem.

Komentáře k receptu Gulášek trochu jinak

  • mika59 mika59

    JanaDorazinova: Ok už mlčím :-) Prostě u nás bez papriky se tomu neříkalo guláš toť vše..;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mika59: Já se vyjímečně přidám k opozici, Miládko! :-D.. Guláš nemusí být vždy s paprikou ;-).. Mám starou kuchařku od manželovy matky, také se tam paprika neuvádí, to my si to tak už vylepšili :-). Stačí opravdu dobře usmažit cibuli, pěkně dohněda :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    mika59: v názvu je "trochu jinak" , a souhlasím s Frantiskou, paprika si myslím není nezbytné koření do "guláše"...no ale dobře, je to prostě "dušené hovězí":-K
    No ale jak autorka nepatří mezi mé favoritky, tak tohle se mi líbí - čisté chutě, je už na každém, jestli místo provensálského koření nezvolí majoránku ( to bych asi zvolila já) nebo tymián....ale dobré to bude určitě....ta lžíce v misce:-8:yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    mika59: je to ponekud nezvykle, ale mam v kucharce z padesatych let variantu gulase bez papriky :) jen s majoránkou. A i zabijačkový guláš je bez papriky :)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    casino: Omlouvám svou neznalost...Já když to nazvu guláš tak s paprikou...

    Odpovědět

  • casino casino

    mika59:
    No a proč ne?:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Guláš bez papriky?..

    Odpovědět