Filé z tresky
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Řapíkatý celer je bohatý na spoustu prospěšných látek a obsahuje spoustu vlákniny. Tápete co z něj připravit? Pak vsaďte na snadnou a rychlou polévku, podávanou s řeckým…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Dobrou pomazánku využijete nejen ke svačině, ale i na jednohubky. Lahodná pomazánka ze dvou druhů sýra má díky pečenému česneku lehce oříškovou chuť. Samozřejmě nesmí…
Ztracená nebo také zastřená vejce jsou klasickým oblíbeným snídaňovým pokrmem, můžeme je ale připravit i v sytější verzi, když je budeme podávat se sýrovou omáčkou s…
Ze zbytků zeleniny a vejce se dá uvařit dobrá polévka. Zelenina se může měnit dle toho, co je zrovna k mání. Být zero waste není jen módní záležitost, šetrnost a využití…
S konzervovanou cizrnou se dají připravit různé dobroty, které nezaberou příliš času, ale přitom dostatečně zasytí a dodají spoustu živin. Tyto nočky mohou posloužit…
Snad jednou z nejoblíbenějších ryb je losos, který chutná i těm, co nemají ryby běžně v oblibě. Příprava na grilu mu sluší a zajímavou chuť mu dodá marináda ze sušených…
Kapr je v našich končinách tradiční rybou zejména v období Vánoc. Zkoušeli jste jej i grilovat? Neváhejte a připravte pro rodinu osvěžující oběd v podobě grilovaného…
Pikantní grilované kuře je dokonalou volbou pro milovníky výrazných chutí a grilování. Kousky kuřete marinované ve směsi koření, bylinek a pálivých přísad získávají při…
Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích…
Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem je dokonalou letní pochoutkou, která kombinuje sladkou chuť čerstvé kukuřice s aromatickými bylinkami a krémovým máslem. Bylinkové…
Indické placky čapátí jsou většinou jen z mouky a vody. Opékáme je krátce, nasucho na pánvi. K nim můžeme servírovat tuhle dušenou, pikantní zeleninovou směs nabitou…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Tato voňavá bylinková marináda dodá masu či zelenině skvělou chuť. Výrazné čerstvé bylinky zkombinujeme s olejem, sójovou omáčkou a česnekem. Příprava je velmi snadná,…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Hlíva je považována za královnu mezi houbami, je plná vitamínů a prospěšná pro lidský organismus. Mimo to i skvěle chutná. Grilovaná, naložená v marinádě z čerstvých…
Tabouleh, také tabbouleh, tabbúla, taboulé, či turecky kısır je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně, podávaný jako předkrm, je považovaný za libanonské…
Náš národ je známý svojí oblibou k lesnímu sportu, a to k houbaření. Je-li to i váš koníček a nasbíráte dokonalé lesní hříbky, připravte je podle tohoto receptu. Stačí…
Této hutné smetanové polévce se také někdy říká "posilující". Při rekonvalescenci jí vaří pro vegetariány a je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Ovesné vločky polévku…
Selské vepřové závitky s bramborovými placičkami jsou lahodným pokrmem, který kombinuje různé druhy masa s netradiční přílohou. Tyto závitky jsou podávány s dozlatova…
Kedlubny nakrájíme na velmi slabé hranolky, okapaná sušená rajčata na proužky, olivy na kolečka.Osolíme, promícháme a necháme odstát.Ve lžíci octa a lžíci vody necháme…
Jednoduché plněné vepřové řízky na grilu, budou i s přípravou hotové za pár minut. Výbornou přílohou je bramborová kaše a doplňkem ovocný kompot. Zkuste třeba meruňkový,…