Nepečený dezert z kakaových věnečků
Recept ještě nebyl hodnocenKakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT,…
Dvě třetiny (t.j.100g) cukru smícháme s kakaem a utřeme se žloutky do pěny. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Vmícháme je do žloutkové pěny spolu s moukou a…
100 g cukru a javorový sirup svaříme s 5 lžícemi vody. Cukr musí být svařený tzv. na nit.Z bílků ušleháme tuhý sníh, musí tvořit špičky (šleháme na nejvyšší obrátky).…
Pomeleme piškoty a ořechy, přidáme marmeládu a rum a vytvoříme hmotu, kterou vytvarujeme do pyramidy.Nakrájené banány vložíme mezi dva piškoty a máčíme v čokoládové…
2 banány dáme do mikrovlnné trouby a necháme asi 2 minuty, potom rozmačkáme a dáme na talíř a zbylé 3 banány nakrájíme na kolečka na rozehřáté banány, potom dáme polevu.…
vejce vyšleháme do pěny spolu s medem. poté přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením. Za stálého šlehání nakonec přidáme kokos. Hmotu rozetřeme…
Připravíme čokoládovou polevu a přidáme mandlové lupínky. Tyčinky, pokud mají hrubou sůl, tak ji oloupeme. Namáčíme v mandlové polevě a necháme ztuhnout.
Vajíčka ušleháme s cukrem, přidáme vnilkový cukr, pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva, kokos, mléko a olej. Pečeme v předehřáté troubě, vyzkoušíme špejlí, jestli…
V mléce rozmíchejte vejce, špetku soli a postupně přidávejte hladkou mouku. Prošlehávejte metlou. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem a postupně opékejte…
Čokoládové hvězdičky: Mouku, solamyl a prášek do pečiva prosejeme na vál. Přidáme 1 vejce, cukr a vanilkový cukr + špetku soli. Pokapeme citronovým aroma (dle návodu na…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Těsto: z mouky smíchané s cukry, citronovou kůrou, za přidání żloutků a změklého másla, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet…
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z…
Linecké těsto vyválíme, dáme na plech s vyšším okrajem a upečeme. Mezitím si připravíme krém: uvaříme pudink s cukrem v mléce, ještě do vlažného vmícháme máslo a…
Cigareta: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny (10-15minut), lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do…
Cukr a máslo utřeme, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem, necháme ztuhnout a…
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny ořechy nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh.…
Múku som preosila, pridala som maslo, cukor, žltky, prášok do pečiva. S mliekom som spracovala cesto a vymiesila. Cesto som rozvážila na 3 časti. Prvú som vyvaľkala a…
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme kakao. Dáme péct na plech…
Měkké a nadýchané perníčky, které jsou slepené pikantními povidly. Co víc si přát? No přece ještě dokonalou čokoládovou polevu. Tyto perníčky nemusí být jen sváteční…
Lahodné rohlíčky z těsta ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou po upečení plníme výborným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr ozdobíme tmavou a bílou…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Pomalu pečený bůček z trouby: Francouzské rillettes voní vínem a chutnají božsky. Kouzlem dokonalé chuti je pomalá příprava
Výživový specialista Petr Havlíček k úplňkové dietě: Doporučuji začít přerušovaným půstem, ten tělu prospěje
Tři báječné dezerty do skleniček, do nichž využijete zbytky cukroví. Chutnají božsky, vypadají úžasně a příprava je snadná