Marcipánoví sněhuláci s višní
Recept ještě nebyl hodnocenSněhuláky nejraději staví děti, ale zahanbit se mnohdy nenechají ani dospělí. Pro ty však máme jeden super tip na pikantnější verzi cukroví. Nepečené mandlové kuličky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sněhuláky nejraději staví děti, ale zahanbit se mnohdy nenechají ani dospělí. Pro ty však máme jeden super tip na pikantnější verzi cukroví. Nepečené mandlové kuličky…
Mandlové obláčky s medem jsou jemné a nadýchané cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Kombinace mandlí a jemného ovocného nádechu dává těmto obláčkům…
Pracny nebo pracinky pekly už naše prababičky. Jsou snadné, voňavé, velmi chutné a byla by škoda, aby chyběly na vánočním stole právě u vás. Můžete cukrovat, polévat…
Na sváteční tabuli nesmí chybět spousta různých druhů cukroví. Kokosové sušenky, zdobené čokoládovou polevou, jsou krásně křehké a při pečení příjemně provoní vaši…
Tenké pláty kakaovo-medového těsta pokapané kávou a potřené výbornou pudinkovou náplní, která voní po vanilce a banánech, tvoří skvělý dezert, který se hodí ke chvíli…
Suroviny na těsto smícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, upečeme při 180 stupních.Šlehačku, ztužovač, puding dáme do uzavíratelné nádoby, zavřeme a…
Krásně vláčný dýňový chlebíček, k jehož přípravě nepotřebujete vejce. O dokonalou strukturu se postará dýňové a jablečné pyré. Díky špaldové mouce, sušenému rakytníku i…
Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, přitiskneme na vršek potravinářskou fólii a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 170 °C a podle plechu (mám…
Tuk, vejce a cukry vyšleháme. Přidáme mouku a ještě prošleháme.Těsto nabereme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé…
Košíčky z křehkého těsta plněné kokosovým sněhem a ozdobené rozpuštěnou čokoládou jsou ideálním cukrovím pro sváteční chvíle. Kokosový sníh jde připravit také ve…
Rozšiřte svou nabídku vánočního cukroví o tato lahodná nugátová srdíčka. Připravíte je velmi snadno a jistě zmizí ze stolu, než se nadějete, chutnají totiž opravdu…
Kakaové kuličky v čokoládové polevě můžete dozdobit cukrářským zdobením dle vlastní fantazie. Každou kuličku servírujte zvlášť v papírovém košíčku a uvídte, že i přes…
Toto univerzální linecké těsto s pudinkem voní rumem a vanilkou a má široké možnosti využití. Můžete ho klasicky vyvalovat a vykrajovat z něj různé tvary, vytlačovat…
Sladké řezy s vanilkovým krémem a lehce pikantní meruňkovou marmeládou budou potěšením nejen pro vaše chuťové pohárky, ale i pro vaše oči. Řezy, ozdobené nasekanými…
Vypracujeme těsto, dáme přes noc do lednice. Druhý den rozválíme asi 2-3 mm. Vykrajujeme stejný počet tvaru menší, větší. Pečeme při 170 st. asi 5-7 min. Upečené…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Poté těsto vyválíme na plát a vykrájíme čtverce 4x4 cm. Upečeme při 180 °C asi 10-12 minut…
Vyzkoušejte tento osvědčený recept a upečte z ořechového těsta výborná srdíčka. Srdíčka slepíte džemem ochuceným rumem, potřete polevou, posypete strouhanými ořechy a…
Příprava tohoto cukroví je velice jednoduchá. Pokud nemáte příslušné formičky, můžete použít i sklenky na likér či papírový obal od vajec, jen musíte kalíšky předem…
Chybí vám po dobrém obědě chutný moučník? Nemusíte se ho zříkat. Náš recept na kakaové řezy s jemným krémem není složitý na přípravu a výsledek uspokojí vaše chuťové…
I nepovedené cukroví, nebo jeho zlomky se mohou stát skvělou vrstvou na tvarovaném pečivu. Smíchejte rozemleté, nebo rozdrcené zlomky s marmeládou, rumem či ořechy,…
Ať již budete výsledné upečené tvary z lineckého těsta plnit marmeládou, nebo slepovat krémem, můžete vsadit na jistotu. Recept je jak dělaný pro slavnostní druhy…
Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké)necháme hodinu odpočinout. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme…
Upečený korpus promažeme máslovým krémem, dort sestavíme do požadovaného tvaru a dozdobíme polevou a krémem.
Z lineckého cesta vykrajujeme kolieska s priemerom cca 2 – 3 cm. Pri strednej teplote upečieme.Na orechovú hmotu privedieme mlieko k varu, vsypeme orechy a za stáleho…