Linecké na oslavu
Recept ještě nebyl hodnocenKrásné linecké cukroví, které se rozplývá na jazyku a pěkně voní po vanilce, zpříjemňuje vánoční svátky už po generace. Úspěch bude mít i na různých oslavách. Cukroví…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásné linecké cukroví, které se rozplývá na jazyku a pěkně voní po vanilce, zpříjemňuje vánoční svátky už po generace. Úspěch bude mít i na různých oslavách. Cukroví…
Mandlové obláčky s medem jsou jemné a nadýchané cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Kombinace mandlí a jemného ovocného nádechu dává těmto obláčkům…
Matcha kuličky jsou svěží nepečené kuličky, co upoutají svou barvou a chutí. Zelenou barvu dostanou díky prášku čaje matcha, který je bohatý na antioxidanty. Chuťově…
Vánoce bez perníčků jako kdyby nebyly. Cukroví, provoněné medem a perníkovým koření, nazdobené falešným marcipánem nebo čokoládovou polevou, je favoritem zejména u dětí,…
Pokud máte přebytečné bílky, upečte z nich toto báječné vánoční mlsání. Sněhové cukroví s mandlemi ukrývá kousky rozinek, čokolády a kandovaného ovoce. Ozdobíme ho…
Piškotové těsto s mandlemi krásně voní rumem a punčem. Stačí z něj vykrájet libovolné tvary, ozdobit je polevou a zdobením a můžeme podávat. Pochutnáme si na něm o…
Sladké máslové neplněné rohlíčky jsou křehkou vánoční klasikou, která překvapí svou jemností. Každý kousek je z voňavého těsta s ořechy. Vytváří dokonalou harmonii.…
Pokud máte rádi typickou kokosovo-rumovou příchuť tyčinky Margot, tyhle úlky jsou přesně pro vás. Náplň také chutná po rumu a hotové úly opravdu krásně voní. Na závěr je…
Také závidíte sousedce, kolegyni i kamarádce, kolik druhů cukroví každý rok napeče? Vyzkoušete recept, ze kterého můžete snadno vyrobit hned dva druhy cukroví. Skvělé…
Lahodné křehké těsto v sobě ukrývá med a také strouhaný kokos, díky čemuž je chuť zase o něco jiná, než u ostatních druhů cukroví. Slepte upečené tvary máslovým krémem a…
Jednoduchý hrníčkový recept na donuty, které jsou oblíbené hlavně u dětí. Můžeme je polít různou polevou, posypat čokoládovou nebo barevnou rýží, obalit v moučkovém…
Indiánky znají všichni jako oblíbené špičky, skládající se z bufleru, sněhového krému a čokoládové polevy. Vyzkoušejte je však připravit o trošku jinak, a to naplacato.…
Jedlé kaštany známe nejčastěji jako voňavou pečenou pochoutku, kterou můžeme zakoupit na vánočních trzích. Jejich lahodnou chuť si vychutnáme i při přípravě dobré rolády…
Dort zpravidla připravujeme k nějaké významné události. Pokud nás taková čeká zrovna na začátku léta, můžeme upéct tento jahodový dort. Kakaový korpus doplníme jemným…
Řezy Henrietta jsou pracnější na přípravu, ale skrývají v sobě lahodné potěšení. Voní meruňkami, ořechy, rozinkami a rumem. Finální tečku dotvoří lesklá a hladká…
Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. A věděli jste, že si tuhle nadýchanou dobrotu s kakaem a šlehačkou můžete snadno připravit i doma? Stačí pár běžných surovin a…
Falešný dort sacher pro milovníky čokolády ukrývá strouhaná jablka. Ta se, společně s meruňkovou marmeládou, postarají o vláčný a šťavnatý korpus. Pokud si netroufáte na…
Nadrcené oříšky na sucho mírně opražíme na pánvi a smícháme s rozinkami a pomerančovou kůrou. V hrnci smícháme vodu sušené mléko cukr a máslo, přivedeme k varu. Přidáme…
Knedlíky jsem nakrájela a v misce zalila mlékem, v druhé misce jsem smíchala jogurty s tvarohem, cukrem a omytou nastrouhanou citr.kůrou. Pekáč jsem vymazala máslem,…
Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem v hustou pěnu. Přidáme jemně nastrouhané ořechy smíchané s trochou mleté skořice a práškem do pečiva. Ořechovou směs lehce vmícháme…
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Ananas rozmixujeme i s vodou a smícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva, vejcem, jedlou sodou. Vše dobře promícháme a nalijeme na pečící papír do vysokého plechu.…
Nejprve si připravíme čokoládový korpus. Žloutky, cukr a povolené máslo vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku, vodu i smetanu a opět pořádně prošleháme.…
Zpracovat těsto a nechat odležet v chladnu. Přes mlýnek dělat tyčinky, péct na 170°C. Chladné slepovat marmeládou a konce máčet v čokoládové polevě nebo žíhat…