Piškotovo-krémová pyramida
Recept ještě nebyl hodnocenLipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte lipánkem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte lipánkem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada…
Z lineckého cesta vykrajujeme kolieska s priemerom cca 2 – 3 cm. Pri strednej teplote upečieme.Na orechovú hmotu privedieme mlieko k varu, vsypeme orechy a za stáleho…
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a šleháme, hmota musí zbělat. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs ze žloutků smícháme se sněhem a s moukou. Opatrně…
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z…
Mouku smíchanou s cukrem prosyjeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého nalijeme žloutky a nakrájíme změklé máslo. Zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Pečeme 180°C cca 8 minut.Upečená…
Všetky prísady na cesto dobre zmiesime.Z cesta tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 2 cm. Uložíme na plech na pečiaci papier a pečieme doružova, na 170°C cca 10 minút.…
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej a múkou…
Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do tuha, pak lehce vmícháme smíchané mouky s kakaem. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170…
Suroviny na těsto zpracujeme, necháme do druhého dne odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme plát a z něj vykrajujeme libovolné tvary (měsíčky). Pečeme v předehřáté…
Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky. Zpracujeme těsto a uložíme v chladnu do druhého dne.Pak po částech rozvalujeme,…
Piškotový korpus je dělaný z 8 vajec 320g cukru, 320g polohrubé mouky, trocha vody . Postup je klasický při dělání piškotového korpusu. Krém uvaříme puding necháme ho…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Neznám vůbec nikoho, kdo by nemiloval vosí hnízda a proto každý rok pátrám po receptu, který bude tím nejlepším a zůstanu u něj. Tenhle se mi osvědčil několik let po…
Marokánky jsou naše tradiční cukroví i přes to, že kořeny mají nejspíš v samotné Itálii. Na vánočním stole mají nezastupitelné místo. Vyzkoušejte tento recept a potěšte…
Išlské dortíky jsou výborné a trvanlivé cukroví. Základ tvoří křehké kakaovo-ořechové těsto, které je pak spojeno lahodným krémem s marmeládou. Povrch dortíků zahalí…
Máte rádi pomazánku Nutellu z lískových oříšků ráno ke snídani? A co z ní udělat lahodné, snadné a jednoduché cukroví? Křehký piškot, oříškový krém a čokoládová poleva…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Potom těsto vyválíme, formičkou z něj vykrajujeme…
Typické vánoční pečivo, které se těší velké oblibě a ve větších tvarech se dá péci celoročně. Ořechové těsto kořeněné skořicí je ozdobou u svátečního stolu a v kombinaci…
Potěšte velikonoční koledníky jednoduchým nepečeným cukrovím, které je nápadně podobné vánočním vosím hnízdům. Cukroví, plněné žloutkovým krémem vonícím po rumu, polité…
Griliášové hrudky jsou skvělé cukroví, které můžete připravit i na poslední chvíli, protože jsou rychle hotové. Malé hromádky vlašských ořechů a mandlí slepených…
Toto kokosové těsto je možné slepovat krémem nebo pouze marmeládou. Obojí je vynikající! Nebo toto tvárné těsto lze vytlačovat nástavcem na mlýnku a tvořit tyčky,…
Nepečené včelí úlky jsou klasikou mezi vánočním cukrovím. Mnoho variací na toto téma dává možnost, aby si každý vybral, co mu právě chutná. Tyto úlky jsou to pravé pro…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Jak na dokonalá dušená vepřová líčka: Chutí se vyrovnají těm telecím a nejlepší jsou na víně s kořenovou zeleninou
Kuřecí játra trochu jinak: Lehce pikantní s nivou a žampiony nebo neuvěřitelně šťavnaté v těstíčku s bylinkami
Svačiny pro děti zdravě a chutně: Chytré tipy, co dobrého sbalit capartovi do školní aktovky