Angreštové koláčiky
Recept ještě nebyl hodnocenKompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať. Z prísad vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať. Z prísad vypracujeme…
Troubu si předehřejeme na 190C. Jablka necháme se slupkou a odstraníme pouze jadřince. Vložíme je na plech a pečeme tak dlouho, dokud nejsou měkká, dužina vytéká ven. …
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 20-30 minut. Jemně nastrouhanou čerstvou kůru (pouze…
Za pomoci kuchyňského robota vyšleháme pěnu z vajec a cukru. Postupně přidáváme mouku a v rumu rozmíchané kakao. Vzniklou hmotu vylejeme na plech vyložený pečícím…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
1.) Ananas oloupeme,nakrájíme na kostičky.V kastrolu svaříme půl dávky vody s cukrem a citronovou šťávou.Přidáme nakrájený ananas a dusíme doměkka.Ve zbylé vodě…
Těsto- Z vajec, cukru a moučky škrob., kakaa a soli ušleháme řídší těsto, které nanaseme na plech vyl. pečícím papírem. Pečeme na 200 stup. Upečený plát opatrně…
Palačinky můžeme připravovat na mnoho způsobů, například jako dezert, naslano i nasladko jako hlavní chod. Zapékané palačinky plněné tvarohem a dušenými švestkami jsou…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šlehačem nejprve na nejnižším stupni a poté na nejvyšším stupni vyšleháme ( cca 2 min ). Těsto pomocí stěrky…
Výtečný křehký koláč s bohatou tvarohovou náplní se skořicí a rozinkami, zdobený plátky hrušek a mandlí potěší nejen vaše oči, ale i chuťové pohárky. Krásný podzimní…
Těsto: 3 vejce 3-4 lžíce horké vody šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň 1 min. do pěny; přimícháme 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, šleháme další 2 min.; smícháme si…
Korpus: Bílky za postupného přidávání cukru vyšleháme v pevný sníh, po vyšlehání do něj nalejeme žloutky a trochu vody. Ručně zamícháme mouku. Rozetřeme na papír a…
všechny suroviny na těsto dáme do mísy a důkladně promícháme. Vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech/pekáč a rovnoměrně rozetřeme. pečeme cca 15-20 minut (175…
Korpus: Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr, žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.Po upečení necháme korpus…
Všechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba…
Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s PDP a na konec lehce vmícháme sníh. …
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s kakaem, kávou nebo citronem a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech…
Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Jablka i švestky omyjeme, odstraníme jádřince u jablek a u švestek odstraníme pecky. Jablka pokrájíme na měsíčky, švestky rozpůlíme. Je-li slupka u jablek tužší, raději…
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme dohromady, až nám vznikne tuhé těsto. To rozprostřeme na vymazaný plech. Pak si připravíme tvarohovou náplň. Také všechny…
Piškotový korpus plněný náplní z vařených jablek a potřený krémem ze šlehačky, mascarpone a kysané smetany, ozdobený mandarinkami a čokoládovými ozdobami, můžete podávat…
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme dohromady, až nám vznikne tuhé těsto. To rozprostřeme na vymazaný plech. Pak si připravíme tvarohovou náplň. Také všechny…
Podzimní úrodu v poslední době velice oblíbených dýní můžeme zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou doslova dělat…