Cappuccinové vějířky
Recept ještě nebyl hodnocenHladkou mouku, cukr, tuk, čokoládu, vejce a práškové cappuccino rozmícháme v trošce vody a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hladkou mouku, cukr, tuk, čokoládu, vejce a práškové cappuccino rozmícháme v trošce vody a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme…
Na korpus si ušleháme cukr se žloutky do pěny, zašleháme olej, vmícháme mouku, vanilkový cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta zamícháme mák. Na malý plech…
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme…
Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní…
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do téměř tuha, pak postupně přidáváme cukr a šleháme do tuha. Sníh musí být pevný a lesklý - na nejvyšší…
Z bílků ušleháme sníh, zvlášť ušleháme žloutky s cukrem do pěny a potom vše opatrně smícháme. Přidáme kakao a mouku. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté…
Pokud jste ještě neokusili rebarboru, máte jedinečnou příležitost v tomto receptu. Dvojbarevný koláč s kopečky pudinku a špalíčky rebarbory po upečení potřete kysanou…
Dokonale vláčné máslové košíčky doplní lahodný krém z vanilkového pudinku. Z opraženého kokosu pak vytvoříme pomyslné hnízdo, na které posadíme bonbónky ve tvaru vajiček…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za…
Povolené máslo nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a víno s 3 vrchovatými lžícemi mouky. Ručním mixerem vyšleháme do…
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme…
Smíchám si mouky, cukr a prášek do pečiva. Vejce utřu s cukrem, přidám olej, vodu a medovinu. Tekutou směs přilévám do sypké směsi a míchám těsto. Těsto naliji na…
Jedním z tradičních velikonočních moučníků je beránek. Vláčného a nadýchaného beránka tentokrát připravíme s chutí vanilky a vůní citrusové kůry. Jeho příprava je snadná…
Srdíčka: V míse ušleháme bílky, postupně přidáváme ml. cukr po lžících, až je vyšleháme do pěny, zašleháme žloutky - jeden po druhém, ještě chvíli šleháme a potom…
Kdo by neměl rád pudink? A třeba takový vanilkový můžeme doplnit i kousky rebarbory. Tu nakrájíme, necháme doměkka povařit s cukrem a na střídačku vrstvíme. Na poslední…
Nejprve si připravíme korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mandle, mouku a pudink s kypřícím práškem a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Nejprve si připravíme korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mandle, mouku a pudink s kypřícím práškem a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Nejprve uvaříme pudink. Do hrnce dáme ohřát 350 ml mléka, přisypeme 3 lžíce moučkového cukru. Když je mléko horké, přisypeme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí.…
Z rýže můžeme připravit mnoho rozličných pokrmů a třeba i dezertů. Ta se stala základem pro nepečené kuličky ochucené banánem a pudinkovým práškem. Obalené v kokosu nebo…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a Caro kávou. Vejce ušleháme s cukrem. Přilijeme kefír a med. Postupně pramínkem přiléváme olej.Do žloutkové směsi přidáme…
Žloutky s cukrem třeme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a lžíce vody. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca na 170 stupňů 35 minut…
Sváteční pohárky jsou plné lahodného pudinku, krému z mascarpone a křupavého griliáše. Jejich příprava je snadná a vzhled a chuť mohou konkurovat i dezertům ze…