Kuřecí maso na způsob tikka masala
Recept ještě nebyl hodnocenIndická kuchyně je výrazná, plná barev, vůní, chutí a zajímavého koření. Intenzivní chutě naleznete i v této rajčatové omáčce podávané s restovanými kousky marinovaného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 131 kJ / 31 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,11 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Indická kuchyně je výrazná, plná barev, vůní, chutí a zajímavého koření. Intenzivní chutě naleznete i v této rajčatové omáčce podávané s restovanými kousky marinovaného…
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.…
Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolejeme vodou a vaříme pod pokličkou.…
Fazole se řadí mezi nejčastěji se vyskytující luštěniny u nás. Pokrmy z nich jsou výživné a zpravidla "chlapské". Tato verze přípravy bílých fazolí zahrnuje také rajčata…
Kuřecí prsa rozklepeme a nasolíme, napepříme z obou stran. Prsa naplníme vaječinou, kterou uvaříme svým obvyklým způsobem (orestovat cibuli, rozklepnout vajíčka, osolit,…
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky…
Prosejte mouku, přidejte droždí, přilijte 200 ml teplé vody, olej a špetku soli. Zamíchejte, vyndejte na vál a chvíli hněťte.Když je těsto hladké, rozdělte ho na dvě…