Rajská polévka na italský způsob

teta.verca Kuchařka: teta.verca

Polévky 19 názorů

Suroviny

4 plechovky loupaných celých rajčat
2 velké cibule
6 stroužků česneku
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
cukr
ocet
rajský protlak
bazalka
polévkové bylinky (Kotanyi)
toustový chléb
tvrdý sýr
granulovaný česnek (Kotanyi)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolijeme vodou a vaříme pod pokličkou.

  2. Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hustou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, max. 3 lžičky protlaku, cukrem, octem, bazalkou, pol. bylinkami. Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat.

  3. Tousty: Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači.

  4. Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře. Můžeme dozdobit bazalkou.

Poznámka

Na tousty doporučuji použít sušený granulovaný česnek. Když nastrouháte nebo protlačíte čerstvý, tak při zapékání česnek zezelená a není to na toustu pak moc pěkné. Navíc granulovaný česnek se vám vždy povede lépe v sýru rozmíchat. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rajská polévka na italský způsob

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rajská polévka z rajčat rajská polévka z loupaných rajčat rajska polivka italská rajčatová polévka rajská pol italska polívka italská tomatová polévka italská polévka italská polévka z protlaku italsky polévka polivka z rajcat italská polévka recept rajská polévka s česnekem recept na italskou rajskou polévku recept na dobrou rajskou polévku rajska polivka z rajcat polévka z loupanych rajcat rajská polívka recept italske polivky rajská polévka s loupaných rajčat

Zapomněl/a jsem heslo