Hovězí roštěná
Recept ještě nebyl hodnocenMěkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 515 kJ / 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 4,20 g |
| – nasycené | 1,86 g |
| – nenasycené | 1,91 g |
| –– mononenasycené | 1,81 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Pokud stále přemýšlíte, co uvařit na víkend, recept na šťavnaté a voňavé hovězí plátky s lahodnou omáčkou se vám bude skvěle hodit. Jako příloha je vhodná rýže nebo…
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet…
Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na…
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze…
Pokud váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte hovězí roštěnku s mrkví a celerem, dušenou v silném vývaru. Základ ze špeku a cibule a pomalé dušení masa zajistí bohatou…
Plátky jemného a křehkého hovězího masa potřeného hořčicí podusíme a podáváme s omáčkou ochucenou nakládanými okurkami. Toto klasické jídlo české kuchyně bude mít u…
Žádné složité ingredience ani koření. Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. V zimě je s přehledem připravíte i ze sušených…
Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Přendáme na mísu a přikryjemem aby nevychládly. Na tuku po roštěnkách osmažíme…
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka…
Hovězí roštěnou nakrájenou na silnější plátky zlehka naklepeme a nařízneme. Bohatě osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme hořčicí. Okořeněné plátky vkládáme…
Hovězí roštěná v pekáčku se slaninou a cibulí bude perfektním víkendovým obědem. Stačí vše naskládat do pekáčku a nechat péct. Chutě se propojí a maso se po upečení bude…
Plátky masa osolíme, opepříme a rozklepeme paličkou. 4 plátky z uvedeného množství masa potřeme plnotučnou hořčicí a na každý položíme plátek uzeného boku. Přiklopíme…
Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.Na sádle…
Hovězí Stroganoff je minutkový pokrm, recept na něj pochází z ruské kuchyně. Připravuje se z kvalitního minutkového hovězího masa, většinou ze svíčkové. Jistě si ho…
Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na velkou pánev s hodně rozehřátým olejem a prudce opečeme po jedné straně asi 3 minuty.Pak je…
Roštěnky s rýží patří mezi klasická česká jídla, která vynikají výraznou omáčkou z výpeku a měkoučkým hovězím masem. V omáčce nechybí ani kousky sterilované okurky a…
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby.…
Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme…
Roštěnou nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříne a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem a dusíme přikryté, dokud maso nezměkne.Pak přidáme na…
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost…
Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce…