Ořechová srdíčka
Recept ještě nebyl hodnocenVypracujeme těsto, vychladíme. Pak rozválíme, vykrajujeme srdíčka a upečeme. Spojíme krémem a ozdobíme dle fantazie.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vypracujeme těsto, vychladíme. Pak rozválíme, vykrajujeme srdíčka a upečeme. Spojíme krémem a ozdobíme dle fantazie.
1)Všechny přísady na těsto dáme do misky, ručně prohněteme až vznikne kakaové těsto. Z těsta uděláme 35-40 stejných kousků, které lehce obalíme v moučkovém cukru. Z…
Propracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
Bonbony rozpustíme v mikrovlnné troubě spolu s tekutými přísadami, pak lžící smočenou v oleji vymícháme a dáme tolik cukru a smetany, kolik utáhneme. Pak na vále…
Vodu, máslo a sůl uvedeme do varu a přidáme mouku. Mícháme tak 5 minut. Necháme vystydnout a pak do těsta po jednom všleháme šlehačem 3 vejce.Na plech stříkáme věnečky…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a kakao i rum . Řádně promícháme a dáme vychladit. Po té tvarujeme kuličky , které obalíme v kakau.
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Vyválíme, vykrájíme jednodušší tvary a pečeme na 170°C. Dáváme pozor, ať se nespálí !Změklé máslo s cukrem vyšleháme a…
Suroviny na těsto smícháme všechny dohromady. A dáme péct na 180°C cca 10-15min. krém 1: tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec…
Suroviny na těsto smícháme všechny dohromady. A dáme péct na 180°C cca 10-15min. krém 1: tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec…
Suroviny na těsto smícháme všechny dohromady. A dáme péct na 180°C cca 10-15min. krém 1: tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec…
Ze všech surovin uděláme vláčné těsto a necháme v chladu odpočinout přes noc. Z těsta vykrajujeme hvězdičky, dáme je na plech s pečícím papírem.Z bílků a cukru…
Rozpustím máslo a nechám vychladit. Pak si do mísy proseji mouku, cukr (trochu odebrat do kvásku), přidám citron. kůru, vanilkový cukr, muškátový oříšek, sůl, rozinky…
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
Do mísy nasypeme sypké suroviny, dáme zmladit droždí, vlijeme ho do důlku v míse, lehce poprášíme moukou a necháme ještě chvilku kynout. Pak ho zalijeme ještě troškou…
Do mísy nasypeme sypké suroviny, dáme zmladit droždí, vlijeme ho do důlku v míse, lehce poprášíme moukou a necháme ještě chvilku kynout. Pak ho zalijeme ještě troškou…
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a dáme odpočinout do lednice. Na náplň našleháme tvaroh se smetanou - té dáme nejprve menší množství, podle potřeby můžeme…
Vločky dáme do mísy a přidáme vejce, rum, mléko a promícháme. Necháme 10 minut odpočívat a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto necháme ještě dalších 10 minut odpočinout…
Všechny suroviny dobře promícháme. Těsto se musí dát tvarovat do kuliček, které obalíme v sezamu. Smažíme ve větší vrstvě oleje pomaleji.
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Nejprve si na pánvi opražíme dozlatova slunečnicová semínka, která necháme vychladnout a poté je společně s meruňkami nasekáme na malé kousky. Polevy si nastrouháme. …
Ananas rozpůlime a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na menši kousky.Poté vychlazenou smetanu ušleháme dotuha.Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Z bílku…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Umění francouzské kuchyně nejlépe ovládala Američanka. Poznejte kuchařku Julii Child!
Na domácí radler stačí smíchat pouze dvě ingredience. Chuť však ovlivní jejich pořadí a důležité je správné držení sklenice
Pomazánka z pečené petržele voní česnekem, potěší lehkou nakyslostí po citronu, a přitom vyjde na pár korun