Ratibořické bochánky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 60 min cca 10 bochánků, podle velikosti Moučníky , Kynuté 12 názorů

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
400 ml mléka
60 g droždí
6 žloutků
2 dcl rumu
250 g moučkového cukru
250 g Hery
200 g rozinek
200 g mandlí
špetka badyánu
lžička soli
lžička citronové kůry
Na cukrovou polevu:
5 bílků
500 g mletého cukru
2 lžíce citronové šťávy
zdobení podle vlastní fantazie
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme den předem do rumu.

  2. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto - nejlépe v pekárně a necháme vykynout.

  3. Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190°C dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie.

  4. Poleva: Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.

Poznámka

Zdroj-Blesk vaše recepty-bez uvedení autora.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ratibořické bochánky

  • rebeka::-8 a dobrá!;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ta poleva je prostě úžasná:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    krásné bochánky:yes::-D a o chuti nepochybuji:-p

    Odpovědět

  • yanull: No, moc ti neporadím. Da poleva malinko praská, ano, ale jen když do toho kousneš. Jak dlouho dopředu? Nenapadá mne nic jiného, než mrazák, ale to by ta poleva asi odpadla. Jinak si myslím, že když je uděláš jen o den dřív a ne přímo v noci před Velikonocema, nezbydou:-D.. Jsou fakt skvělé. Já jsem je dnes dělala poprvé. nejsem přeborník v nějakém tvarování bochánků a jak známo, ani zdobení není mou silnou stránkou;-). No a Láďa pomalinku ujídá, ujídá,,nevím, jestli zbyde něco na zítra pro návštěvu:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, také mne bochánky zaujaly:-p. Je mi jasné, že asi dlouho nevydrží, ale kdybych je chtěla udělat dříve, jak s uložením? A nedrolí nebo neláme se pak ta poleva, když se do nich kousne? To jsou dotazy, viď? Bodík posílám včil :-p:yes::-K +8:yes:

    Odpovědět

  • Severinka: Mirko, nesmí se dát té citronové šťávy moc! Já jsem si tak posledně taky zmrvila polevu, mám ráda tu citronovou, ale líbí se mi hodně bílá. Tak jsem si říkala, že udělám bílkovou a přidám víc citronové šťávy a uvej!:-(( Neztuhlo mi to:-//. Takže u bílkové polevy jen fakt tu 1-2 lžíce citronové šťávy na to množství cukru. Já jsem i ty bochánky dělala z poloviny a měla jsem jich 9 velikostí asi jako větší dlaň.:-//. Jsou strašně dobré, asi tak ani nevypadají, je hnusné světlo a špatně se fotí. Ale ta chuť je fakt, jako lepší vánočka:-p;-) Je to ušlehané, ne umíchané;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    krásná inspirace na b:yes::yes:lížící se Velikonoce. Ukládám a bodík letí:-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    vypadá to skvěle, ale ty bílky se fakt šlehají:-O:-O:-O, mě to připadá jen jako umíchané, jako když se dělá ta poleva na zdobení např. perníčků;-);-);-) a nebo jestli tou citronovou šťávou to tak reřidne, že se to dá polít:-?:-?:-?;-);-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    budou určitě skvělé :yes::yes::-p:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Nadja: Kyne to, samozřejmě. Dělám to v pekárně. Dopíšu, děkuji za upozornění. Je to skvělé, vánočkové těsto;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jano, těsto, ani bochánky nekynou? Ani kvásek se nedělá? :-? To by bylo fajn.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

Tématické fráze: bochánek bochánky z vánočkového těsta bochanky vánočkové bochánky ratibořické velikonoční bochánky tvarování bochanku bochánky z vánočkového listového těsta recept na mini vanockove bochánek citronové bochánky praska bochanek bochánky s cukrovou polevou skvělý velikonoční bochánek recept babicovy dobroty recepty 11.3.2013 čočková bábovka dobrý bochanek z z hery vel.bochanek bochanek z hery bochanek s polevou www bochanek bochánek z bílků bochánek recept