Koláč mnoha chutí a vůní

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: plech 30x22cm 15 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: plech 30x22cm 15 názorů

Suroviny

3 vejce
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek oleje
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 hrnku třtinového hnědého cukru
1 vanilkový cukr
1,5 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžička skořice
4 jablka (hrubě strouhaná)
1 hrnek strouhaných ořechů
1 hrnek rybízu nebo brusinek
1 hrnek kokosové moučky (2 hodiny předem namočit, celé zalijeme citrónovou vodou)
Poleva:
1/2 hrnku třtinového cukru
3 lžíce másla
3 lžíce mléka
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve našleháme sníh z bílků s přidáním špetky soli. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme olej, třtinový cukr a vanilkový cukr a ještě chvíli zašleháme.

  2. Lehce zamícháme strouhaná jablka, rybíz, namočený kokos i s citrónovou vodou a ořechy. Nakonec zlehka přidáme sníh a přes síto mouku smíchanou se skořicí, solí a sodou. Pečeme na 180°C asi 1 hodinu.

  3. Zatím si připravíme polevu: vše kromě rumu na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do hotového zamícháme rum a mícháním pěkně spojíme.

  4. Koláč necháme napůl vychladnout a do ještě teplého naděláme špejlí hustě dírky a zalijeme horkou polevou. Povrch rozetřeme kuchyňským štětečkem. Dáme koláč vychladnout, poleva pěkně ztuhne a udělá tenkou glazuru.

Poznámka od kuchařky

Pekla jsem na menším plechu 30x22cm, koláč byl vysoký 4,5cm, ale klidně můžete péct na větším plechu, nebo v bábovkové formě.

Charakteristika koláče: sníte jeden a chcete druhý:-)

Komentáře k receptu Koláč mnoha chutí a vůní

  • Ivana79 Ivana79

    Jahoda,bod som pridala hneď ako som tento koláč uvidela na fotke,ale dnes som mohla aj ochutnať a som nadšená:-)):yes:Je strašne dobrý a charakteristiku si fakt vystihla:-D:yes:Ja som ešte trošku improvizovala a do cesta som pridala banán,marhule a višne v rume-vlastne som to potrebovala minúť a koláčik je ozaj mnoha chutí aj vuní:-pZajtra pridám fotku;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Jahoda je kouzelník a fotočaroděj;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám si:-pĎalší komentár to už nepotrebuje..súhlasím s ostatnými:-K;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Ahoj Kvinek, správný postup je: použít čerstvý kokos nebo sušený namočit přes noc - jak píšeš (recept je z nějakých zahr. www a jelikož čerstvý kokos je pro nás zbytečně drahý, tak jsem ho ani neuváděla).
    Já jsem zkusila namočit ráno a stačilo to, takže klidně namoč večer.
    Nařeď jen citron s vodou - čím víc dáš citronu, tím to bude cítit pěkně v moučníku;-)
    Přeji, ať chutná a dej vědět:-). Právě jej snídám s kafíčkem:-8:-D

    Odpovědět

  • kvinek kvinek

    Nádhera :yes: Postup nevypadá nijak složitě, takže bych to mohla stihnout v týdnu po práci, aby bylo ke snídani :-p Jen bych se ráda zeptala na to namočení kokosu v citronové vodě - tím je myšlena citronová minerálka nebo voda s citronovou šťávou? A vadilo by, kdybych měla namočeno déle - třeba přes noc? nebo raději kratší dobu např. 30 minut? Jinak bych to asi všechno večer nestihla a pekla bych do rána :-D Předem děkuji za odpovědi a ještě jednou chválím tu krásu :-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Jahudko, kdy tohle vsechno mam realizovat????? Zase takova krasa :-D:yes::-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krásný koláček:-p:yes:+8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jahoda dokonale ako vzdy:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Krásně vypadá a určitě je dobrý :-p:yes::yes: +1

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Nádhera:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p to vypadá náramně jedle, samé dobroty a fotky krásné:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    hmmmmm +1:yes:, a co to jablíčko? to je vtipný:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    :yes::yes:Jahodo tvoje fotky nemají chyby, krásně nazdobené, koláč mňamkový

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    pro rány boží:-O:-O:-Oten je opět božíííí:-K:-8:-8:yes::yes::yes:
    jahodo,moučníky v tvém podání umocněné překrásnými fotkami,nemají konkurenci:-K:-K:-K:yes:
    P.S.taky se mi líbí "vážení" na hrníčky;-)no,joo,ale ten rybíz už mi mrazák nenabízí:-(co tak nechat "nacucat"brusinky rumíčkem;-):-?:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: koláč z pekla čerstvý kokos recept koláč strouhaná jablka jak použít čerství kokos kolače charakteristika recept kolac ze stouhanych jablek koláč z rybízu a jablek strouhaná jablka recepty na kolač namočený kokos rybíz sníh kokos bábovka mnoha chutí strouhaná jablka recept babovkovy kolac charakteristika teplého moučníku jak nazdobit linecky koláč bábovka mnoha s chutí kolac ctyr chuti koláč jablka a kokos koláč z strouhaných jablek recepty ze strouhaných jablek koláč