Maminčin falešný hruščák
Recept ještě nebyl hodnocenŽe nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Koláče s dvojí náplní, známé také jako dvojctihodné koláče, se pečou při slavnostních příležitostech. Jemné kynuté těsto s majonézou ukrývá příjemně sladkou tvarohovou…
Křehké máslové rohlíčky s voňavým ořechovým posypem patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Jednoduché těsto a lahodná vůně ořechů s lehce sladkým aromatickým krémem…
Kromě dozlatova upečené husy nesmí na svatého Martina chybět také drobné svatomartinské rohlíčky. Připravíme je z kynutého těsta a naplníme lahodnou makovou náplní.…
Díky kupovanému rozválenému listovému těstu dokáže i začínající kuchařka vykouzlit skvělé zákusky. Stačí těsto rozkrájet, smotat a po upečení naplnit jednoduchým krémem…
Rajčatová marmeláda je perfektní způsob, jak zužitkovat bohatou úrodu rajčat. Jemně sladká s nádechem rumu, skvěle se hodí na pečivo, k sýrům nebo jako netradiční…
Lahodný koláč podzimní chuti připravíme z máslového těsta, ve kterém najdeme i kousky hrušek. Ty budou také zdobit povrch těsta, které doplní ještě maková drobenka.…
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre…
Svatomartinské rohlíčky patří mezi tradiční kynuté pečivo připravované na svátek sv. Martina. Kynuté rohlíčky ve tvaru podkoviček naplníme ořechovou náplní, kterou…
Křehké svatomartinské rohlíčky z máslového těsta plníme ořechovou náplní s kapkou rumu. Po upečení je potíráme máslem, díky čemuž zůstanou měkké a voňavé. Skvěle se hodí…
Křehké svatomartinské rohlíčky z máslového těsta plníme ořechovou náplní s kapkou rumu. Po upečení je potíráme máslem, díky čemuž zůstanou měkké a voňavé. Skvěle se hodí…
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Meruňkový koláč je ideální moučník, který lze považovat za vrchol letní sezóny. Do drobenky můžete přidat špetku skořice pro skvělou chuťovou tečku. V receptu je použita…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na pekáč, přidáme cukr, koření, případně rum.Vše promícháme a dáme péct. Každých 10 minut promícháme…
Z mouky, mléka, vajíček a soli uděláme těsto a pak přidáme rum.Necháme půl hodiny uležet.Poté na rozpáleném oleji smažíme palačinky do zlatova. Podáváme třeba s…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Pak těsto vlijeme do menšího pekáčku, který vyložíme pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně po dvou přidáváme žloutky. Do misky dáme strouhanku, pokapeme ji rumem, přidáme mleté mandle a prášek do pečiva. Celé…
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto, hutnější než…
Jako první uvaříme ve vodní lázni Salko. To vaříme 1,5 hodiny z obou stran.Připravíme těsto. Smetanu, kakao, cukr, máslo, med a vejce vyšleháme nad parou, cca. 10 min. …
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně…
Zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme tuk a vajce a prstami krátko rozdrobíme na drobenku. Vysypeme ju na vymastený plech 30x40 cm a urovnáme…
Vdolky: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní…