Piškotové dortíčky s broskví
Recept ještě nebyl hodnocenLahodné piškotové řezy slepované domácí zavařeninou a vanilkovým krémem z pudinku, tvarohu a rumu. Ozdobené broskvemi a čokoládovými dekoracemi působí slavnostně, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodné piškotové řezy slepované domácí zavařeninou a vanilkovým krémem z pudinku, tvarohu a rumu. Ozdobené broskvemi a čokoládovými dekoracemi působí slavnostně, ale…
Řezy z ořechového těsta jsou jedním z typických českých moučníků. Tentokrát je však ozvláštní spojení s karamelovou chuti oblíbených sušenek. Ty doplní meruňkový džem a…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Snadné a chutné muffiny jsou skvělé na svačinu do školy i na výlet. Nasládlá chuť hrušek je ve spojení s čokoládou velmi příjemná. Těsto je vláčné, náplň šťavnatá a…
Voňavý, jemný a krásně vláčný koláč ve kterém se sladkost jablek spojuje s jemným těstem. Jednoduchý na přípravu, skvělý k odpolední kávě i jako sladká tečka po obědě. S…
Nadýchaný koláč, sypaný rybízem a ostružinami v kombinaci se strouhaným kokosem. Moučník na plech, který je rychlý na přípravu. Nic mu to neubírá na vynikající chuti a…
Klasická švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení můžeme použít vanilkový lusk a rum, díky kterým budou…
Chcete si upéct voňavé koláče jako od babičky, ale bez zdlouhavého tvarování? Stačí rozválet těsto na plech, udělat důlky, naplnit tvarohem, ovocem a drobenkou – a pak…
Barevná cik-cak buchta je hravě vrstvený moučník, kde se střídá světlé a kakaové těsto v nepravidelném rytmu. Ovoce je rozhozené náhodně a dodává svěží chuť. Buchta je…
Využití podzimních jablek najdeme v rychlé, levné a snadné náplni do koláčků. Jablka stačí nastrouhat nahrubo, ochutit skořicovým cukrem a rozdělit na kynuté těsto nebo…
Šťavnaté sladké broskve v kabátku z lístkového těsta chutnají báječně. Voní skořicí a rumem a místo pecky ukrývají rozinky a piškot. Upečte je a překvapte své blízké…
Skvělý broskvový dort s kokosovo-tvarohovým krémem zvládnou připravit i ti, kteří s dorty zatím nemají zkušenosti. Postup je sice trochu pracnější, ale rozhodně se…
Máte rádi kávu a oříšky? Pak si jistě oblíbíte tyto jemné a vláčné kávové řezy s lískooříškovým krémem. Nadýchaný kakaový korpus, provoněný kapkou rumu, se skvěle…
S příchodem podzimu se na stole krásně vyjímá sladké pečené ovoce. Jablka v županu z listového těsta, doplněná rozinkami a skořicí, se zlatavě upečou a vytvoří lahodný…
Ovocný tunel zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Jemný piškot, lehký krém a vrstvy ovoce se ukrývají v elegantním dezertu, který nabízí překvapení v každém řezu. Stačí…
Řezy Figaro spojují jemné těsto s vláčnou jablkovo-ořechovou náplní. Navrch přijde čokoládová poleva s citronovou glazurou, která jim dodá jedinečnou chuť. Ideální…
Snadný hrnkový perník s jablky zvládne připravit i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak…
Nestihli jste zpracovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablkový moučník. Buchta je dokonale vláčná a…
Vláčná cuketová bábovka s kakaem a banány voní při pečení tak krásně, že budete mít co dělat, abyste vydrželi čekat než vychladne. Ozdobená šlehačkou nebo kopečkem…
Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás. Že se z ní dá ale uvařit i výborná marmeláda, ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která…
Vůně perníku přiláká ke stolu celou rodinu. Vyzkoušejte však upéct perník inspirovaný řeckou kuchyní. Perník, plný mletých oříšků, má díky melase tmavší barvu a je…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…