Bábovka trojbarevná
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, cukru, mléka, tuku, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly. 1 část těsta necháme bílou a nalijeme do předem vymazané a moukou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, cukru, mléka, tuku, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly. 1 část těsta necháme bílou a nalijeme do předem vymazané a moukou…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, uděláme důlek, do něj dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme droždí vykypět, přidáme vejce, vlahou heru,…
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou. V širším kastrolku nebo ve…
Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout.Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 - 5 cm, vypichujeme kolečka. Potřeme bílkem a do středu…
Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která…
Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout.Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 - 5 cm, vypichujeme kolečka. Potřeme bílkem a do středu…
Řezy: Ušlehat z bílků sníh,do něj postupně vmíchat cukr, žloutky, mák a nakonec postupně mouku s práškem do pečiva a trochu vody (cca 1 dcl). Péci na 150°C cca 5-10min a…
Připravíme si galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody). Nalejeme do pohárku a necháme v lednici ztuhnout(aby jste dosáhli stejného efektu jako na obrázku…
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, podmáslí a zašleháme mouku smíchanou s práškem, ořechy a čokoládou.1/3 těsta obarvíme kakaem smíchaným s rumem. Do vymazané a…
Lžíci cukru, trochu teplého mléka a kvasnice necháme vzejít. Kvásek smícháme s moukou, přidáme sůl a ostatní suroviny. Důkladně vypracujeme, necháme 1 hodinu kynout. …
Lžíci cukru, trochu teplého mléka a kvasnice necháme vzejít. Kvásek smícháme s moukou, přidáme sůl a ostatní suroviny. Důkladně vypracujeme, necháme 1 hodinu kynout. …
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky rozmícháme s rozpuštěným máslem, špetkou soli a rumem. Pak přimícháme jablka a mouku promíchanou s kypřícím práškem.Z bílků…
Vyšleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme s druhou polovinou cca 4 minuty. Přidáme vodu a pak ručně postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Do 4…
Hladkú múku preosejem a pridám k nej štipku soli, prášok do pečiva, mäkké maslo a všetko spolu zmrvím. Pridám žĺtky, práškový cukor a smotanu a zmiesim. Cesto dôkladne…
Vezmeme si 5 šťastných vajec. Nejdříve se zeptejte, jestli jsou opravdu šťastná. Pokud odpoví: ,,Ne", tak je rozhodně nepoužívejte. Pokud 5 vajec odpoví: ,,Ano",…
Listové těsto si rozdělíme na dva díly. Každý z nich vyválíme, nakrájíme rádýlkem na pletený závin, posypeme strouhankou. Nastrouháme jablka, přidáme skořici, rum,…
Připravíme si piškoty: mezi dva piškoty natřeme marmeládu. Máslo, cukr, žloutky, rum a kakao utřeme. Přidáme sníh a mouku s práškem do pečiva. Vymažeme si formu na…
Upečený dort necháme vychladnout, rozřízneme na tři pláty a plníme marmeládou a krémem. Dort potřeme krémem, vrch i boky a dáme na dvě hodinky ztuhnout.Dohotovení: Ve…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
FIGURKY : Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části / potažení, tělíčko, skvrny, čumák ..../ tyto části barvíme tak, že…
Těsto: žloutky utřeme s cukrem, za stálého míchání přidáváme po lžících horkou vodu. Přidáme ořechy, mouku, prášek do peč. a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a…
Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a z bílků vyšleháme sníh. Do utřených žloutků vmícháme mascarpone. Pak opatrně vmícháme bílkový sníh.Do…
Piškoty rozdrtíme a zvlhčíme mlékem. Smícháme s rumem, sladem a olejem. Hmotu rozdělíme na polovinu. Do jedné zapracujeme kakao a do druhé mandle. Pokud máme kakaové…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Jak si užít zdravou cizrnu, aby dobře chutnala a nenadýmala? Stačí použít jednoduchý trik se slupkou a je po problému
Staročeskou specialitou byl kapr na černo. S kořenovou zeleninou a švestkami je přímo vynikající
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie