Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže Basmati - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 525 kJ /
364 kcal
Bílkoviny8,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,40 g
Tuky1,20 g
– nasycené0,20 g
– nenasycené0,37 g
–– mononenasycené0,18 g
–– polynenasycené0,19 g
––– omega 30,02 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy79,00 g
– cukry0,80 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Voňavá rýže se šafránem

Voňavá rýže se šafránem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…

arrefeena

60 min

Cizrnovo-rajčatové kari

Cizrnovo-rajčatové kari

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním…

Indické kuřecí biryani

Indické kuřecí biryani

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…

Kuřecí prsa s rýží

Kuřecí prsa s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lehký dietní pokrm z kuřecích prsou, basmati rýže a čerstvé brokolice potěší všechny, kdo hledají zdravé a vyvážené jídlo. Snadná příprava a jemná chuť z něj dělají…

poslirecept

40 min

Rizoto s kachním masem

Rizoto s kachním masem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kachní prsa pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme papriku, vegetu a kari koření. Maso orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme zeleninu. Zalijeme trochou vody, přidáme…

Rizoto převážně červené

Rizoto převážně červené

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím…

Nina.Angels

35 min

Rýžový salát s lososem

Rýžový salát s lososem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lososa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky.Běžným způsobem uvaříme rýži.Rozehřejeme olej, na který dáme velmi krátce…

MishkaCZ

40 min

Rizoto z trouby II.

Rizoto z trouby II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a…

Lehké zeleninové rizoto

Lehké zeleninové rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rýži uvaříme ve vodě spolu s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulkou. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky.Na wok pánvi na oleji začneme smažit…

Zelenina s tofu a rýží

Zelenina s tofu a rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Slunečnicový olej dejte na pánev. Přidejte lžičku fenyklu, lžičku koriandru, lžičku římského kmínu, lžičku dlouhého pepře. Brambory ostrouhejte a nakrájejte na kostičky.…

Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…

Řecká špenátová rýže

Řecká špenátová rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Letní počasí s sebou nese poznávání cizích krajů i jídelníčků. Jídla řecké kuchyně jsou natolik úžasná, že stojí za to je zkusit připravit i u nás. Rýže po řecku není…

Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Netradiční voňavá příloha inspirovaná indickou kuchyní se hodí k pečenému masu nebo orientálním směsím. Vařená rýže provoněná výrazným kořením s rozinkami a kešu oříšky…

poslirecept

30 min

Kuře "Arabica" s cizrnovou rýží

Kuře "Arabica" s cizrnovou rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V oleji rozmícháme směs koření. Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme, dáme do uzavíratelné nádoby, polijeme ochuceným olejem a řádně promícháme. Necháme přes noc marinovat…

1 2 3