Lehké zeleninové rizoto

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1 hodina 3 porce Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

10 dkg basmati rýže
1 lžička koření Indické kari
1 lžíce másla
1/2 cibule
bobkový list
1/2 bílé papriky
1/2 oranžové papriky
6 koktejlových rajčátek
hrst mražených zelených fazolek
1/2 kostky Knorr
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme ve vodě spolu s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulkou.
    Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky.

  2. Na wok pánvi na oleji začneme smažit papriky, po chvíli přidáme mražené fazolky, přidáme Knorr a podlijeme vínem. Po pár minutách míchání přidáme ještě rajčata a dusíme, dokud není zelenina měkká.

  3. Na závěr vše ještě dokonale promícháme. Můžeme hned podávat samotné třeba posypané nastrouhaným sýrem nebo jako přílohu k masům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehké zeleninové rizoto

Tématické fráze: lehke rizoto indické rizoto zeleninove rizoto top recepty zeleninové rizoto lehká rizoto lehká zeleninová jidla lehká zeleninová jídla top recepty lehké zeleninové jídlo knorr pánev wok ryzoto lechky recepty lehké zeleninové pokrmy recepty lehké zeleninové jídlo recepty zeleninové rizoto recept indicke rizito recepty ze zeleniny rizito indické rizoto s bílou paprikou indické rizoto recept zeleninové rizoto s paprikou knorr- bylinky s máslem

Zapomněl/a jsem heslo