Toust s vajíčkovou pomazánkou
Recept ještě nebyl hodnocenVejce dáme vařit na 10 minut.Uvařené oloupeme a rozpůlíme, bílky nakrájíme na kostičky a žloutek rozmačkáme v misce. Přidáme bílý jogurt, hořčici a dochutíme solí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce dáme vařit na 10 minut.Uvařené oloupeme a rozpůlíme, bílky nakrájíme na kostičky a žloutek rozmačkáme v misce. Přidáme bílý jogurt, hořčici a dochutíme solí a…
Šalát natrháme a uložíme na tanier.Na šalát dáme nahrubo strúhanú mrkvu, na ňu nastrúhanú surovú cviklu a pokvapkáme olejom.Nakoniec posypeme strúhaným balkánskym syrom.
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Salát natrháme na kousky, smícháme s napůl rozkrojenými rajčátky a nakrájeným pórkem.Přidáme sůl, bylinky a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme.Nakonec přidáme…
Salát omyjeme a pokrájíme. Meloun nakrájíme na menší kostky a mozzarellu přepůlíme.Olivový olej smícháme s balsamicem v poměru 2:1 a promícháme se salátem a sušenými…
Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme a oloupme.Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a…
Sýrové placičky ze surovin, které vždy najdeme v lednici, nám vždy zachrání situaci, když potřebujeme rychle něco dodat na stůl. Zeleninový česnekový dresink však povýší…
Omytou papriku zbavenou vnitřku nakrájíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, listy salátu natrháme.Přidáme nakrájenou goudu, kuličky mozarelly, vše zakapeme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.V pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme maso dozlatova. Krátce před koncem restování posypeme grilovacím kořením…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Teplé letní dny doslova vybízí k tomu, abychom k večeři podávali lehké a osvěžující zeleninové saláty. Na tento salát spotřebujeme také aromatický fenykl a exotické…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Letní jídlo, kdy většinu talíře zabere zelenina, neodmítne ani milovník masa. Pouze ale v případě, kdy dobře vychucenou směs svěží zeleniny doplní pár kousků masa. V…
Salát plný dobré zeleniny rozzáří žluté květy měsíčku. Stačí ho jednoduše ochutit pepřem a solí a pokapat citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme ho posypaný…
Tento osvěžující salát plný chutí a barev poslouží v horkých dnech jako lehký oběd. Díky bulguru totiž dostatečně zasytí. Salát podáváme s kozím sýrem, zasypaný…
Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s…
Kaiserky jsou oblíbeným druhem pečiva. Na svačinu, na výlet, ale také z nich můžeme připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pečivo doplníme třeba pomazánkou z…
Připravte pokrm, který splňuje zásady hned několika výživových směrů. Je bezlepkový, se sníženým obsahem sacharidů (lowcarb) a též vhodný pro diabetiky. Kuřecí maso s…
Krůtí maso je dobrou volbou, pokud dbáte na zdravou a lehčí stravu. Kousky masa orestované za vůně tymiánu doplníme čerstvou zeleninou a společně podusíme. Směs podáváme…
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený…