Zemplínské plněné placky

tejaja Kuchařka: tejaja

Ostatní 4 názory

Suroviny

Těsto:
2,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek acidofilního mléka nebo kefíru
1 lžička cukru
½ lžičky sody
½ lžičky soli
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
250 g strouhaného sýru
3-4 stroužky česneku
listy salátu nebo jiné zelené listy (já jsem použila zbytek čínského zelí)
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň zmiešame všetky prísady okrem listov.

  2. Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať.
    Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.

  3. Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ňou natrieme polovicu kruhu. Na ňu dáme narezané zelené listy a placku preheme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.

  4. Placky vyprážame na oleji z oboch strán (Oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať.).

  5. Podávame s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom a pod.

Poznámka

1 hrnček=2,5 dl

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zemplínské plněné placky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vincentka: :-) Ďakujem, fakt je to výborné. Keď mi to dala prvý raz susedka, tak som to nie zjedla, ale s prepáčením za výraz, zožrala. :-D

    Odpovědět

  • vincentka vincentka

    Dobrý den, je to opravdu vynikající netradiční recept. Děkuji:):):)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    SilviaD: Áno, s cestom sa hneď pracuje, nenecháva sa stáť. Díky za otázku, doplním do receptu. ;-) Je jedno, čo zelené sa dá do placiek. Recept som si vypýtala od susedky, lebo ma ponúkla a veľmi mi chutilo. :-D

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    No toto vyzerá veľmi dobre. Cesto sa dá hneď spracovať? Nemusí chvíľku postáť? Ja si to tak predstavujem so špenátom.
    Normálne mi sliny tečú :-Q

    Odpovědět