Jablkovo-banánové nanuky
Recept ještě nebyl hodnocenCukr vložíme do menšího rendlíku se silným dnem, necháme ho na mírném příkonu tepla částečně rozpustit a pak už za stálého míchání připravíme karamel. Odstavíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr vložíme do menšího rendlíku se silným dnem, necháme ho na mírném příkonu tepla částečně rozpustit a pak už za stálého míchání připravíme karamel. Odstavíme,…
Troubu předehřejte na 190°C a připravte si nádobu na pečení, do které se vaše kuře tak akorát vejde.Kuře pořádně osolte a opepřete. V nádobě rozehřejte máslo s olejem a…
Třešně scedíme, dáme si trochu šťávy stranou. Přidáme celou skořici a lžíci cukru a necháme chvilku provařit, pak přidáme zbytek šťávy smíchané se solamylem.Necháme…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20min. Poté necháme vychladnout. Zatímco se pomeranč vaří, svaříme…
Připravíme si kastrol na pečení. Maso omyjeme a opečeme v kuse na másle, aby se zatáhlo, přidáme sypké koření a vše krátce dohromady opražíme a ihned zalijeme vodou…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Ryžu s kúskom celej škorice a soľou podusíme domäkka. Necháme vychladnúť a škorice vyberieme.Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme so šťavou a premiešame. Paradajky…
Krupicový cukr vsypeme do rendlíku se silným dnem, postavíme na zdroj tepla a cukr necháme při nízké teplotě rozpouštět. Zamíchat můžeme, až když je téměř všechen…
Připomeňte si staré časy, kdy nám dělaly naše babičky nákypy z ovoce, které právě dozrálo. Meruňky, broskve, švestky, všechno se hodilo a všechno nám tak chutnalo. A…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Velmi osvěžující ovocné nanuky se dají připravit pouze z jablek a banánů, v dietní verzi, bez přidaného cukru. Kdo ale může, dosladí si je čekankovým sirupem. Jistě…
Oblíbený osvěžující nápoj z čaje a drobných praskajících kuliček můžeme připravit snadno doma, a to bez umělých sladidel a konzervantů. Navíc ho můžeme doladit podle své…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité…
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí,…
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou,…
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude…