Kořeněná třešňová rajčata

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

Na 1 láhev s objemem 0,5 l :
cca 300 g malých červených nebo žlutých rajčat
máta
Sladký ocet:
2 dl jablkového octu
2 dl jablkové šťávy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
4 hřebíčky
1 malý kousek celé skořice
2 malé chilli papričky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na sladký ocot privedieme k varu, necháme 5 min povariť, odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť.

  2. Do fľaše poukladáme špáradlom napichnuté paradajky a prekladáme ich lístkami mäty.

  3. Vychladnutý nálev nalejeme na paradajky, tie musia byť úplne ponorené v náleve. Nálev nalejeme až po vrch fľaše.
    Zatvoríme fľašu a uložíme do chladu.

  4. Konzumovať môžeme po 4 týždňoch, ale odporúča sa aj neskôr, majú byť pikantnejšie.

Poznámka

Robila som prvýkrát, recept som našla v časopise "Knihovnička recepty". Veľmi sa mi recept pozdával, tak som vyskúšala. Myslím, že to bude dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kořeněná třešňová rajčata

Tématické fráze: žlutá rajčata recepty zavařování žlutých rajčat třešňová rajčáta rajčata třešnová kečup ze žlutých rajčat rajče třešňové žlute rajčata recept žlutá rajčata recept malá žlutá rajčata třešnova rajčata recepty třešňové rajče marmelada ze žlutých rajčat kořeněná rajčata žluté rajče recepty zluta cherry rajcata recepty malé žluté rajčata zavařování malých rajčat tresnova rajcatka kečup z žlutých rajčat žlutá rajčátka top recepty

Zapomněl/a jsem heslo