Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup“cibuláč“z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 2,8 litru hotového kečupu

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 229 kJ /
2 923 kcal
Bílkoviny56,60 g
Tuky110,92 g
Vláknina182,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13,15 g
Sůl32,12 g
Sacharidy367,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku (8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje, pro snadnější vyjmutí. Přidáme ocet, sůl a rozmarýn. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut. Krok 2: Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: Rozmixovanou zeleninu propasírujeme přes cedník s jemnými oky do širšího kastrolu. Krok 4: Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme cca 15minut na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme. Krok 5: Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.

Zveřejněno 2. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Jsme kečupoví a já si někdy dobrý, ale pouze domácí kečup naředím vodou a popíjím:-)Manžel nakoupil velké balení cibule a mrkve, tak jsem zkusila zaexperimentovat i s touto zeleninou a s velice chutným výsledkem se jdu tady s Vámi podělit. Feferonku dávat nemusíte, ale protože cibule i mrkev je dost sladká, tak ten jeden kousek tomu dal takový decentně příjemný šmrnc.

Do podobných přidávám další“papiňákovou“verzi kečupu.

Všechno lze připravit i ve velkém obyčejném hrnci, ale je to příliš zdlouhavé. Tohle šetří čas i peníze:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup“cibuláč“z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn11

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup“cibuláč“z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

sedlakantonin:Děkuji za zájem o recept:-KBudu moc ráda,když se"papiňákový"kečup povede:-)Suroviny se samozřejmě použijí podle toho,jaké kdo doma má.Tady jde hlavně o dobu vaření:-)

:yes:Určitě udělám,máme všichni rádi domácí kečup.V papiňáku to budu letos dělat poprvé,takže věřím že se povede.Díky.:yes::-p:-p

jarka skrobakova::-K:-Kděkuji:-)

hanes24::-D:-D:yes:

Anna Kocikova:Aspoň su k něčemu užitečný:-))Ale skořici miluju.

S tou mrkvičkou to bude jistě mňamozní Drahuško, moc se mi to líbí :yes::yes::-p:-K

Jsem ráda,že Vás recept zaujal:yes:Zeleninu můžeme dát libovolnou,podle sezony,nebo ceny surovin v obchodě:-)Chtěla jsem jen ukázat,že pokud máme papiňák,tak je výroba kečupu o hodně lehčí a bez zdlouhavého vaření;-)

Petra Ku.:Peti,opravdu se nemusíš bát:-)U předešlého kečupu,který jsem dala do podobných jsem na dno papiňáku dala podložku a tady jsem ji schválně vynechala,abych se přesvědčila,jestli to půjde i bez ní,protože každý ji nemusí mít.A jde to,vážně se zelenina nepřichytila.Na fotce s postupem je trošku vidět,kolik vody pustila zelenina během vaření(tam jak je to vajíčko na čaj s kořením)
Víš,že bych tady nějaký paskvil nedala;-)Zvlášť když vím,že to máš k nám kousek.Taková pecka těžkým připáleným hrncem do hlavy:-Spřece bych to neriskovala:-D:-D


ANDREA:Andrejko,já kečupy po naplnění nesteriluji,ale je pravda,že u nás nevydrží moc dlouho,jsme velcí konzumenti a brzo je všechno spotřebované:-pPro jistotu jsem se tady ještě podívala i po jiných kečupových receptech a ve většině případů jsou i ty další bez zavařování.Když si zadáš do vyhledavače Kečup tak se Ti ukáže více rcp a můžeš si vše prohlídnout:-)


hanes24:Jiříku vidíš,ještěže jsi napsal o té skořici:-))Dala jsem zhruba 3cm kousek celé,ale do surovin jsem to zapomněla napsat:-8Jdu to hned napravit,díky:-K

Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K:-K

Anička netreba už dalej sterilizovať ? Nepokazí sa ?:-)

:yes::yes:Ještě tam dávám dyňu, skořici a muškátový květ:-)):yes:

Aničko, ta zelenina v tlakáči se podlívá jenom octem? Nepřismahne se to? Já vím, že i ta zelenina pustí šťávu, ale i tak se radši ptám... :-)

Teda to se mě moc líbí.:yes::yes::yes:

mnam, kecup muzu samotnej taky! Skoda ze nemam ten papinak, ale recept si ukladam, jeden nikdy nevi co si koupim k Vanocum:-))

:yes:Dělala jsem něco podobného,ale nenapadlo mě,dát to do papiňáku:-)).Nesmím na to zapomenout v příštím roce,letos už je po úrodě,mráz se o to postaral:-(.Posílám+5:yes::-K

:yes:taky by mi chutnal:-*:-K:-K:-K

:yes::yes:

varilamyskakasicku::-K:-K

Tématické fráze:
kuchařka - recepty z papiňáku, kuchařka vaříme v papiňáku, kečup v papiňáku, domácí kečup z papináku, kečup z papináku, recept na zeleninovy kecup, domácí výroba kečupu, kecup s mrkvi, hrnec na vaření kečupu, nankolik minut sterilizovat kečup, kečup suroviny výroba domácí, domácí kečup z rajčat z papináku, kuchařka pro papiňák, kecup vice octa jak napravit, kečup z dýně, výroba kečupu v hrnci, kecupy v tlakacu, domácí kečup se zeleninou, recept na vyrobu kecupu, domácí kečup v takovém hrnci

Suroviny:
cibule, rajče, mrkev, feferonka, ocet, sůl, bobkový list, koření hřebíček, skořice celá, koření nové koření, rozmarýn, olej, mrkev

Přidat fotografie receptu