Kečup“cibuláč“z papiňáku

Zavařeniny Doba přípravy: do 60 minut 16 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: do 60 minut 16 názorů

Suroviny cca 2,8 litru hotového kečupu

2 kg cibule
2 kg rajčat
1 kg mrkve
1 velká feferonka
180 ml octa
2 lžíce soli
4 bobkové listy
7 hřebíčků
3 cm kousek celé skořice
10 kuliček nového koření
větší snítka rozmarýnu
100 ml oleje
4 lžíce cukru(cibule i mrkev jsou sladké,takže každý podle své chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku (8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje, pro snadnější vyjmutí. Přidáme ocet, sůl a rozmarýn. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.

  2. Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Rozmixovanou zeleninu propasírujeme přes cedník s jemnými oky do širšího kastrolu.

  4. Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme cca 15minut na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme.

  5. Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.

Poznámka od kuchařky

Jsme kečupoví a já si někdy dobrý, ale pouze domácí kečup naředím vodou a popíjím:-)Manžel nakoupil velké balení cibule a mrkve, tak jsem zkusila zaexperimentovat i s touto zeleninou a s velice chutným výsledkem se jdu tady s Vámi podělit. Feferonku dávat nemusíte, ale protože cibule i mrkev je dost sladká, tak ten jeden kousek tomu dal takový decentně příjemný šmrnc.

Do podobných přidávám další“papiňákovou“verzi kečupu.

Všechno lze připravit i ve velkém obyčejném hrnci, ale je to příliš zdlouhavé. Tohle šetří čas i peníze:-)

Komentáře k receptu Kečup“cibuláč“z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    sedlakantonin:Děkuji za zájem o recept:-KBudu moc ráda,když se"papiňákový"kečup povede:-)Suroviny se samozřejmě použijí podle toho,jaké kdo doma má.Tady jde hlavně o dobu vaření:-)

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    :yes:Určitě udělám,máme všichni rádi domácí kečup.V papiňáku to budu letos dělat poprvé,takže věřím že se povede.Díky.:yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jarka skrobakova::-K:-Kděkuji:-)

    hanes24::-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Anna Kocikova:Aspoň su k něčemu užitečný:-))Ale skořici miluju.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    S tou mrkvičkou to bude jistě mňamozní Drahuško, moc se mi to líbí :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jsem ráda,že Vás recept zaujal:yes:Zeleninu můžeme dát libovolnou,podle sezony,nebo ceny surovin v obchodě:-)Chtěla jsem jen ukázat,že pokud máme papiňák,tak je výroba kečupu o hodně lehčí a bez zdlouhavého vaření;-)

    Petra Ku.:Peti,opravdu se nemusíš bát:-)U předešlého kečupu,který jsem dala do podobných jsem na dno papiňáku dala podložku a tady jsem ji schválně vynechala,abych se přesvědčila,jestli to půjde i bez ní,protože každý ji nemusí mít.A jde to,vážně se zelenina nepřichytila.Na fotce s postupem je trošku vidět,kolik vody pustila zelenina během vaření(tam jak je to vajíčko na čaj s kořením)
    Víš,že bych tady nějaký paskvil nedala;-)Zvlášť když vím,že to máš k nám kousek.Taková pecka těžkým připáleným hrncem do hlavy:-Spřece bych to neriskovala:-D:-D


    ANDREA:Andrejko,já kečupy po naplnění nesteriluji,ale je pravda,že u nás nevydrží moc dlouho,jsme velcí konzumenti a brzo je všechno spotřebované:-pPro jistotu jsem se tady ještě podívala i po jiných kečupových receptech a ve většině případů jsou i ty další bez zavařování.Když si zadáš do vyhledavače Kečup tak se Ti ukáže více rcp a můžeš si vše prohlídnout:-)


    hanes24:Jiříku vidíš,ještěže jsi napsal o té skořici:-))Dala jsem zhruba 3cm kousek celé,ale do surovin jsem to zapomněla napsat:-8Jdu to hned napravit,díky:-K

    Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • ANDREA ANDREA(neregistrovaný)

    Anička netreba už dalej sterilizovať ? Nepokazí sa ?:-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes:Ještě tam dávám dyňu, skořici a muškátový květ:-)):yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Aničko, ta zelenina v tlakáči se podlívá jenom octem? Nepřismahne se to? Já vím, že i ta zelenina pustí šťávu, ale i tak se radši ptám... :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Teda to se mě moc líbí.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    mnam, kecup muzu samotnej taky! Skoda ze nemam ten papinak, ale recept si ukladam, jeden nikdy nevi co si koupim k Vanocum:-))

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    :yes:Dělala jsem něco podobného,ale nenapadlo mě,dát to do papiňáku:-)).Nesmím na to zapomenout v příštím roce,letos už je po úrodě,mráz se o to postaral:-(.Posílám+5:yes::-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:taky by mi chutnal:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    varilamyskakasicku::-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuchařka - recepty z papiňáku kuchařka vaříme v papiňáku kečup v papiňáku domácí kečup z papináku kečup z papináku recept na zeleninovy kecup domácí výroba kečupu kecup s mrkvi hrnec na vaření kečupu nankolik minut sterilizovat kečup kečup suroviny výroba domácí domácí kečup z rajčat z papináku kuchařka pro papiňák kecup vice octa jak napravit kečup z dýně výroba kečupu v hrnci kecupy v tlakacu domácí kečup se zeleninou recept na vyrobu kecupu domácí kečup v takovém hrnci