Velikonoční věnec (Hot cross buns)
Recept ještě nebyl hodnocenKříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Sušenky jsou vždy skvělou svačinou pro malé i velké. Tyto placky jsou plné výživných ovesných vloček, které doplňuje na vápník bohatý mák a směs libovolných ořechů.…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Očistíme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Koriander a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Strúčiky cesnaku očistíme, rozkrojíme a vyberieme tú…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Pak z těsta tvarujeme rohlíčky, které upečeme v troubě vyhřáté na 150°C…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Pak z těsta tvarujeme rohlíčky, které upečeme v troubě vyhřáté na 150°C…
Udělame těsto a dáme na 1 hodinu do lednice. Plníme do formiček na košíčky. Hotove plníme krémem, poléváme čokoládou,zdobíme.
Do hrnce nalijeme čaj,přidáme cukr,šťávu z citronu a pomerančů,nastrouhanou kůru z poloviny citronu,koření a pět minut povaříme.Scedíme,přilijeme víno a přivedeme k bodu…
Oloupaný česnek, zázvor a cibuli si nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka si oloupeme…
Vypeckované švestky dáme do hrnce - já je dělala v titanové pánvi wok aby se nepřipalovala, přidáme všechny suroviny a rozmixujeme vše v pánvi "tyčákem". Pak na mírném…
Pomeranče vylisujeme a přecedíme, vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně strouhaný zázvor, koření, med a vše svaříme.Vlijeme do sklenic a do každé přidáme štamprličku vodky…
Do mísy nasypeme mouku, citrónovou kůřu, muškátový oříšek,skořici, sekané ořechy, nakrájené kandované ovoce a rozinky. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.…
Smícháme mouku se skořicí, nastrouhaný ztužený tuk, přidáme smetanu, rychle vypracujeme těsto a necháme nejméně hodinu v lednici odležet.Poté vyválíme plát silný 3 mm a…
Smícháme tvarohy s neušlehanou šlehačkou. Krásně se to po chvíli vyšlehá na jemný krém. Přidáme džem, skořici, cukr podle chuti a ztužovač. Do dortové formy, která má…
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Do větší mísy vlijte olej, mléko, cukr, melasu, rum a vanilku a (nejlépe šlehačem) velmi dobře…
Vše tekuté vymícháme až se spojí. Vylejeme do mouky kterou jsme promíchali s ostatním a vypracujeme těsto. Vyválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme medvídky, vložíme jim…
Nejprve si rozmixujeme vločky s kokosovou moukou, kořením, skořicí a solí, aby se nám vše krásně promíchalo. Dále rozmixujeme lískové ořechy s datlemi a datlovým sirupem…
Heru utřeme s cukrem krupicí a postupně přidáváme mouku, kakao, jeden vanilkový cukr, skořici a 40 g namletých ořechů. Rukama uhněteme těsto, které má konzistenci…
Tekvicu na pečenie - maslovú, umyjem, krkovitú časť pokrájam na kolieska, zbytok vydlabem a pokrájam na menšie kúsky. Dám na peč. papier alebo fóliu na pečenie, pečiem…
Omytou dýni si nakrájíme na proužky (kdo chce může oloupat, ale pokud je čerstvá, není nutno).Smícháme si cukr se skořicí.Dýni potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Dokonalé saláty z podzimní zeleniny nebo luštěnin. Dáte přednost dýni, řepě nebo čočce?
Připravte si osvěžující letní sangrii! Jednoduše a podle originálního španělského receptu
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země