Sametový švestkovo-jablečný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté švestky a voňavá jablka zapečená v nadýchaném těstě tvoří koláč s jemnou, doslova sametovou chutí. Ideální dezert, který zahřeje u srdce a provoní celý domov.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté švestky a voňavá jablka zapečená v nadýchaném těstě tvoří koláč s jemnou, doslova sametovou chutí. Ideální dezert, který zahřeje u srdce a provoní celý domov.
Sladká inspirace z Irska. Spojení jablek a ořechů v nadýchaném těstě se strouhanou čokoládovou polevou vytváří dezert, který chutná skvěle teplý i studený a potěší…
Voňavé těsto s mandlemi, šťavnaté ostružiny a křupavá drobenka. Tenhle koláč má všechno, co si představíte pod domácím dezertem na konci léta — jednoduchý, sytý a tak…
Lehoučké lívance doplněné sladkou omáčkou ze zralých švestek jsou perfektní volbou na víkendovou snídani i sladký dezert. Spojení jemného těsta a ovocné šťavnatosti…
Tradiční švestkový koláč netradičně zakrytý vrchní vrstvou těsta ukrývá šťavnatou náplň, která při krájení příjemně překvapí. Kombinace křehkého povrchu a voňavého…
Honí vás mlsná a vy nevíte, jakou rychlou chuťovku si připravit? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Využijte úrody broskví a připravte si sladké zapečené broskve…
Šťavnaté švestky a nadýchané makové těsto tvoří kombinaci, která neomrzí. Tento koláč spojuje jemnou nasládlost máku s ovocnou svěžestí a je ideální k odpolednímu čaji i…
Koláč z neodolatelného křehkého těsta je překvapivě snadný a chutná úžasně. Broskve na něm jsou zalité jemnou smetanovou zálivkou a na závěr posypané křupavou drobenkou.…
Rychlý letní kompot je osvěžující pochoutka. Sladký nálev s vůní skořice a citronu krásně doplní kousky čerstvého ovoce. Po vychlazení v lednici je ideální jako lehký…
Lehký jahelník s ovocem, slazený medem, je skvělou volbou pro ty, kdo chtějí mlsat zdravěji. Jemná chuť jáhel, přírodní sladkost medu a ovoce, dělají z tohoto dezertu…
Chutěmi nabitý moučník, který dodá jak energii, tak uspokojí i mlsné jazyky. Vláčné těsto probarví a dochutí mák a jeho povrch je pokrytý šťavnatými ostružinami. Křupavý…
Pistácie, pekanové ořechy, datle, čokoláda, ostružiny. Pokud se vám po těchto slovech sbíhají sliny, vyzkoušejte si připravit tento nepečený koláč. Jeho příprava je…
Odlehčený jídelníček postavený na koktejlech může být příjemným restartem pro tělo i mysl. Barevné nápoje plné vitamínů a živin zasytí, osvěží a dodají energii, zatímco…
Šťavnatá buchta s nastrouhanými jablky a připravená bez vajec je ideální volbou pro ty, kdo hledají lehký a přitom chutný moučník. Jednoduchá příprava a příjemně vláčná…
Krémový puding s kousky šťavnatých jablek je jednoduchý, rychlý a vždy potěší. Připravte si dezert, který kombinuje jemnou sladkost s příjemnou ovocnou svěžestí.
Základ tohoto moučníku tvoří sladkokyselá jablka a švestky, zapečené pod tenkými plátky skořicové rolády, která nahrazuje klasickou drobenku. Tento dezert chutná nejlépe…
Sem tam dostaneme chuť na sladký oběd. Zpravidla je potřeba, aby takový oběd i zasytil. K tomu nám pomůže tvaroh, ze kterého připravíme s krupičkou knedlíčky. Po uvaření…
Voňavé kynuté těsto, šťavnatá jablka a jemný pudink tvoří dokonale sladkou kombinaci. Tradiční koláč, který potěší rodinu u nedělní kávy i návštěvu při slavnostní…
Voňavý švestkový koláč s jemnou smetanovou polevou je ideální na podzimní odpoledne u kávy či čaje. Těsto je vláčné a nadýchané. Šťavnaté nakyslé švestky krásně doplní…
S nastupujícím podzimem a úrodou dýní se v naší kuchyni točí mnoho receptů s touto oranžovou surovinou. Tentorkát ji zakomponujeme do sladkých dortíčků. Kolečka z…
Voňavý švestkový koláč s jemnou smetanovou polevou je ideální na podzimní odpoledne u kávy či čaje. Těsto je vláčné a nadýchané. Šťavnaté nakyslé švestky krásně doplní…
Smažené cuketové květy plněné lahodnou tvarohovou náplní s ořechy a rozinkami jsou nevšedním pohoštěním. Obalené v křehkém těstíčku a podávané na dozlatova opečeném…
Sladká dýňovo-švestková kaše je teplá, krémová a voňavá snídaně nebo svačina, která kombinuje jemně karamelizovanou šalotku, dužnatou dýni a švestky s kokosovými chipsy…
Tarte Tatin je klasický francouzský dezert. Jedná se vlastně o obrácený koláč a recept na něj vznikl omylem. Běžně se připravuje s jablky, ale dá se do něj využít i jiné…