Jablkový koláč s mandlemi a ricottou
Recept ještě nebyl hodnocenSpojení šťavnatých jablek, nadýchané ricotty a křupavých mandlí vytváří lehký, ale přitom sytý koláč s jemnou vůní. Ideální ke kávě nebo jako sladká tečka po obědě –…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Spojení šťavnatých jablek, nadýchané ricotty a křupavých mandlí vytváří lehký, ale přitom sytý koláč s jemnou vůní. Ideální ke kávě nebo jako sladká tečka po obědě –…
Tento koláč spojuje sladkost jablek a šťavnatost švestek v lehkém těstě. Díky jablíčkům je přirozeně vláčný, krásně voní po skořici a hodí se jak k odpolední kávě, tak…
Spojení jemného vanilkového pudinku a voňavých jablek vytváří dezert, který potěší malé i velké. Připravíte ho za pár minut, je ideální, když máte chuť na něco sladkého…
Křehké těsto, voňavá jablečná náplň a vzhled jako z cukrárny. Roládový štrúdl kombinuje chuť tradičního jablečného závinu se vzhledem rolády a na stole vypadá stejně…
Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící…
Křehké těsto, jemný tvaroh, šťavnatá jablka a vrstva slaného karamelu – kombinace, která vás dostane. Tento koláč spojuje domáckou klasiku s nevšední chutí a zaručeně…
Tyto sušenky plné dýňového pyré, ovesných vloček, datlí, oříšků a aromatického koření nevyžadují pečení, pouze se suší v sušičce. Jsou skvělou volbou pro podzimní dny,…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude během pečení linout celým bytem. Buďte však trpěliví a dejte…
Dýňový koláč je ideálním spojením podzimních chutí a domácího pohodlí. Jemná náplň z dýňového pyré je krásně kořeněná směsí skořice a zázvoru, což koláči dodává…
Mrkváč s tvarohem je sladký a krásně vláčný díky kombinaci čerstvé mrkve, jablek a nadýchané tvarohové vrstvy. Jednoduchý domácí moučník bez cukru, který zaujme svou…
Tradiční linecké cukroví dostává slavnostní podobu. Drobné hvězdičky z křehkého těsta s jemnou bílkovou pusinkou nadchnou nejen na vánočním stole. Křupavé, sladké pro…
Upečte si s námi ořechové svatomartinské rohlíčky podle naší zpěvačky a cukrářky Kamily Nývltové. Kynuté těsto s vyšším obsahem tuku kyne pod vodou a zpěvačka těsto před…
Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je…
Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame.Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový…
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…
Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké…
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Zamícháme a rozpálíme pánev.Pánev pokapeme trochou oleje. Začneme tvořit lívance, pokud chceme s čokoládou uvnitř, na…
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Vločky premiešame s chia semienkami a kokosom.Pridáme mlieko, kávu, škoricu a med a opäť premiešame.Zmes nelejeme do 2-3 pohárov a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny…
Do mixeru, či smoothie makeru nalijeme 1 hrnek horké filtrované kávy Enzo Bencini Elemento. Přidáme lžíci kořeněného másla a 2 lžičky cukrového sirupu demerara. Vše…
Pomeleme lněná semínka.Všechny sypké suroviny včetně pomletých lněných semínek vložíme do kastrolku.Zalejeme vodou.Vaříme do zhoustnutí, cca 3 min.Po mírném vychladnutí…
Kuře naporcujeme i s kostmi a kůží asi na 8-10 kousků. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Římský kmín v hmoždíři podrtíme. Rajčata přepůlíme, řeznou plochou přiložíme ke…
Vejce, med, olej vyšleháme do hustého krému, přidáme jogurt a zamícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, promícháme a nakonec vmícháme nastrouhanou dýni a…
Nameleme švestky, přidáme skořici, vanilkové cukry (fruktózové), ocet.Nalijeme na plech s vysokým okrajem a dáme do trouby na dno. Rozdusíme na 180°C, pak ztlumíme na…