Závin s červenou cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenSlaný závin z listového těsta je oblíbeným pohoštěním či svačinou. Možnosti náplní jsou variabilní. Vyzkoušejte závin s červenou cibulí, slaninou a eidamem, který je na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaný závin z listového těsta je oblíbeným pohoštěním či svačinou. Možnosti náplní jsou variabilní. Vyzkoušejte závin s červenou cibulí, slaninou a eidamem, který je na…
Americké lívance jsou obdobou našich palačinek. Jsou vláčné, nadýchané a vychutnáte si je na sladko i na slano. V tomto receptu jsou podávané s javorovým sirupem, slaným…
Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme…
Zaječí stehna dušená se slaninou, cibulí a houbami jsou voňavým pokrmem, který se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pomalé dušení pod poklicí zaručí, že zaječí maso…
Na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek a potom na kostky nakrájené brambory. Po krátkém zarestování brambor přilijeme vývar a…
Klasickým českým pokrmem, který se těší veliké oblibě, jsou španělské ptáčky. Pomalu dušené závitky s hovězího masa, ve kterých najdeme vajíčko, slaninu, klobásu a…
Brambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou je poctivý pokrm, který potěší milovníky české kuchyně. Kombinace masa, slaniny, klobásy a kořenové zeleniny vytváří syté a…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
Cibuli a slaninu osmažíme na sádle.Přidáme kmín a mouku. Orestujeme.Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme půl hodiny.Osolíme. Rozmícháme vejce a vlijeme je do polévky…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do rozpáleného kastrolu. Jak začne zlátnout, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme cukr a…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.Na pánvi opražíme kostky slaniny. Přidáme nakrájené uzené maso, kukuřici a nakrájenou červenou cibuli. Smícháme v míse s…
Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Plněná sekaná z vepřového plecka je šťavnatá, voňavá a díky náplni ještě o krok lepší než klasika. Kombinace kvalitního masa a jednoduché, ale výrazné náplně vytvoří…
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji. V kastrolu na lžíci oleje opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, nasekanou cibuli a…
Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a…
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Jedním z nejtypičtějších českých jídel je zcela jistě guláš. Nemusí být ale vždy z hovězího masa. Jehněčí guláš na cibulovém základu se slaninou, doplněný o kapii a pro…
Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva. Mléko promícháme se solí, žloutkem a kurkumou. Housky a slaninu pokrájíme na malé kostičky. Vše smícháme, přisypeme nadrcené…
Kloboučky oloupeme, (kdo nechce, tak nemusí) a vylomíme nožky. Sýr nastrouháme najemno.Na kloboučky rozdělíme salám ´Nduja, hustě posypeme sýrem a na každý dáme plátek…
Když počasí nepřeje opékání špekáčků na ohni, můžeme z nich připravit výborné pohoštění doma. Špekáčky naplníme cibulí, česnekem, paprikou a slaninou, posypeme kořením a…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme polovinu slaniny na…
Lososa si nakrájíme na kousky-kostičky, žampiony na plátky a obojí opečeme na oleji s máslem a nakrájenou slaninou, osolíme, trochu opepříme. Z vajec vody a soli si…