Plzeňské (francouzské) brambory

Rosta949 Kuchař: Rosta949

Doba přípravy: 40 4 porce Bramborová jídla 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg brambor
150 g dietního salámu
150 g salámu Gothaj
2 vejce na tvrdo
1 cibule
sůl
pepř
kmín
olej nebo sádlo na vymazání
1 šálek mléka
3 vejce na zalití
100 g slaniny
200 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme oloupaný salám a pak na kolečka i natvrdo uvařená a zchlazená vejce. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem.

  2. Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, plátky vajec a potom slanina, cibule a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme plný pekáč. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali tři vejce.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Plzeňské (francouzské) brambory

  • hosta hosta(moderátorka)

    Autor receptu sem vložil dost zmatenou verzi - a asi už na nás nemá čas:-) Takže podle svého nejlepšího vědomí a svědomí opravím, aby to tak nestrašilo;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zdenka.s: a co udělat omeletu a na ty brambory zapomenout?:-D:-D:-D:-K

    jinak až teď jsem si všimla, že z toho všeho jsou 2 porce jídla :-O

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Lenunka : tak to je pravda ,ale v surovinách je " šálek mléka a tři vejce na zalití " ,teď tedy nevím kam s tím :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    "Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme na kolečka oloupaný salám a vejce"
    Takže brambory se nám vesele vaří s vejci, která si mezitím nakrájíme na kolečka. Hm.
    Navíc se mi nelíbí, když někdo přidá k receptu cizí, kradenou fotku jiného jídla:-(

    zdenka.s: o tom, že se vše v pekáčku zalije mlékem s vejci , není v postupu ani slovo:-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Recept se mi líbí, jen k čemu to polití olejem,když se vše v pekáčku zalije mlékem s vejci ? Když už ,tak je lepší lehce vymazat pekáč před plněním ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Lenunka: :yes: díky, nemohla jsem najít;-). Takže fotku mažu, snad ten odfláknutý recept autor opraví:-((

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

  • hosta hosta(moderátorka)

    magdalenka: ta fotka je evidentně stažená z netu - je tam uzené, vidím i papriku - receptu moc neodpovídá, snad se autor vyjádří:omg:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V surovinách je 10 g slaniny...asi preklep?
    Podľa textu poslednou vrstvou sú zemiaky. Na fotke však vidno niečo zelené - asi hrášok a všeličo.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Přečti si prosím důkladně - v surovinách chybí sýr, jaká vejce krájíme (v prvním odstavci)? Co s "vejci na zalití", která jsou v surovinách. Oprav to všechno, prosím:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory s vejci na tvrdo francouzské brambory top recepty nejlepší recept na francouzské brambory s uzeným francouzský brambory

Zapomněl/a jsem heslo