Plzeňské (francouzské) brambory

Rosta949 Kuchař: Rosta949

Doba přípravy: 40 4 porce Bramborová jídla 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg brambor
150 g dietního salámu
150 g salámu Gothaj
2 vejce na tvrdo
1 cibule
sůl
pepř
kmín
olej nebo sádlo na vymazání
1 šálek mléka
3 vejce na zalití
100 g slaniny
200 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme oloupaný salám a pak na kolečka i natvrdo uvařená a zchlazená vejce. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem.

  2. Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, plátky vajec a potom slanina, cibule a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme plný pekáč. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali tři vejce.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Plzeňské (francouzské) brambory

  • hosta hosta(moderátorka)

    Autor receptu sem vložil dost zmatenou verzi - a asi už na nás nemá čas:-) Takže podle svého nejlepšího vědomí a svědomí opravím, aby to tak nestrašilo;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zdenka.s: a co udělat omeletu a na ty brambory zapomenout?:-D:-D:-D:-K

    jinak až teď jsem si všimla, že z toho všeho jsou 2 porce jídla :-O

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Lenunka : tak to je pravda ,ale v surovinách je " šálek mléka a tři vejce na zalití " ,teď tedy nevím kam s tím :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    "Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme na kolečka oloupaný salám a vejce"
    Takže brambory se nám vesele vaří s vejci, která si mezitím nakrájíme na kolečka. Hm.
    Navíc se mi nelíbí, když někdo přidá k receptu cizí, kradenou fotku jiného jídla:-(

    zdenka.s: o tom, že se vše v pekáčku zalije mlékem s vejci , není v postupu ani slovo:-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Recept se mi líbí, jen k čemu to polití olejem,když se vše v pekáčku zalije mlékem s vejci ? Když už ,tak je lepší lehce vymazat pekáč před plněním ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Lenunka: :yes: díky, nemohla jsem najít;-). Takže fotku mažu, snad ten odfláknutý recept autor opraví:-((

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

  • hosta hosta(moderátorka)

    magdalenka: ta fotka je evidentně stažená z netu - je tam uzené, vidím i papriku - receptu moc neodpovídá, snad se autor vyjádří:omg:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V surovinách je 10 g slaniny...asi preklep?
    Podľa textu poslednou vrstvou sú zemiaky. Na fotke však vidno niečo zelené - asi hrášok a všeličo.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Přečti si prosím důkladně - v surovinách chybí sýr, jaká vejce krájíme (v prvním odstavci)? Co s "vejci na zalití", která jsou v surovinách. Oprav to všechno, prosím:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory top recepty francouzské brambory s vejci francouzské brambory s vejci na tvrdo top recepty francouzské brambory francouzské brambory francouzské brambory jinak nejlepší recepty na francouzské brambory francouzská slanina plzeňské brambory nejlepší francouzské brambory francouzské brambory zalite mlekem recept na francouzské brambory ze salámu slanina brambory vejce nejlepší recept na francouzské brambory s uzeným francouzský brambory

Zapomněl/a jsem heslo