Jahodové frappé
Recept ještě nebyl hodnocenDopřejte si doma nebo na chatě sladké potěšení v podobě jahodového frappé. Krémový, ledově osvěžující nápoj spojuje sladké, šťavnaté jahody a jemnou smetanovou zmrzlinu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dopřejte si doma nebo na chatě sladké potěšení v podobě jahodového frappé. Krémový, ledově osvěžující nápoj spojuje sladké, šťavnaté jahody a jemnou smetanovou zmrzlinu.…
Osvěžující jablečný dort není náročný na přípravu a se ctí se ho zhostí i začínající kuchařky. Základem je piškotové těsto, na které nalijeme vanilkový pudink smíchaný s…
Jednoduchý svěží dort, který potěší děti i dospělé. Svařená jablíčka s pudinkem vrstvíme na patra z dětských piškotů, která tak natáhnou šťávu z jablek a změknou. Dort…
Vláčný piškot spojený pikantní marmeládou, potřený jablečno-pudinkovou směsí a ozdobený šlehačkovou čepicí posypanou skořicí či kakaem je lahůdkou, která bude beze…
Nepečený piškotový dort, který na první pohled opravdu vypadá jako "maglajz", vznikne střídáním vrstev piškotů, marmelády a uvařeného pudinku. Je velmi rychlý na…
Vláčný a jemně kakaový cuketový dortík překvapí svou chutí i ty, kteří cuketu běžně nevyhledávají. Zelenina v něm není opravdu není poznat. Rybízová marmeláda a šlehačka…
Vyzkoušejte jednoduchý nepečený dezert pouze ze 2 surovin. Stačí smíchat kokosové mléko a hořkou čokoládu, zchladit a ozdobit ovocem, šlehačkou nebo oříšky. Skvěle…
Netradiční koláč z drobenky, který přímo z formy můžeme vyjídat lžící, doplníme kyselkavou revení. Upečený crumble pak podáváme s našlehanou smetanou nebo, pokud chceme…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumblu, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Palačinky se zmrzlinou představují spojení teplého a studeného, nadýchaného a krémového. Stačí pár surovin a během chvilky vykouzlíte pochoutku, která zaručeně potěší…
Z mouky, Hery a šlehačky udělám těsto, nechám do druhého dne odpočinout. Pak vyválím plát asi 4mm silný a vykrajuji různé tvary. Peču na 180 stupňů a ještě teplé…
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme. Na vychladlý plát rozetřeme krém a ozdobíme dle vlastní fantazie. Já dala ovoce…
Vyválime těsto asi na 4 mm (měla jsem hotový plát). Vykrojíme kolečka a pečeme v muffinonvém plechu nebo na obrácených košíčkách (je to jednodušší). Při pečení na…
Cibulku a česnek si nakrájíme nadrobno a na másle osmažíme, zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky přidáme oloupané a na drobno nakrájené brambory, nasekaný medvědí…
Destilát s cukrem rozdělíme do šálků. přelijeme horkou kávou, ozdobíme šlehačkou a kakaem.
Nejdříve si s předstihem uvaříme větší brambory (1 brambora=1 porce, ale není podmínkou) ve slupce. Předehřejeme troubu na 200st. Uvařené brambory nahoře rozkrojíme do…
Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na…
Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Světlý korpus Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…